Csalódást keltő őszön van túl a Merkantil Bank NB II-ben a Nyíregyháza, amely mindössze a 14. helyen és 25 ponttal zárta az évet, tíz pozíciót és kilenc pontot rontva az egy évvel ezelőtti helyezéséhez képest.

A két edzőváltáson is átesett Szpari kapcsán elterjedtek olyan pletykák is, hogy Révész Bálint elnök-tulajdonos is távozik a klubtól, de az üzletember ezt határozottan cáfolta, ugyanakkor a csapat irányítási elvei kapcsán változásokat ígért.

Ez nem igaz – mondta a pletyka kapcsán Révész a szon.hu-nak. – Nem tudom kik és miért híresztelnek ilyet, de az alaptalan. Akik ismernek tudják, hogy ha én valamit elkezdek, azt végig is viszem. A gazdasági életben nem véletlenül vívtam ki azt pozíciót, amiben vagyok, illetve van a cégcsoportom. Sajnos hibásnak érzem magam abban, hogy az elmúlt időszakban ezek megtörténhettek a klubnál.

Immáron végérvényesen tudomásul kellett vennem, hogy ami a gazdasági életben megy, a focinál még nem. Ott a terveknek, számoknak egyértelmű felelősei vannak, a számonkérés rendszeres, következetes. Aki jobban teljesít, az jutalmat kap, aki hibázik az büntetést. Egyértelmű a felelősség kérdése.

Úgy vélem, a Szparinál már eddig is értünk el szép eredményeket és ezután is fogunk. Sajnos a szakmai vezetésben eddig nem volt olyan kemény és következetes munka, számonkérés, amire szükség van, és ami januártól így lesz. A kudarcok, a hibák mellett azért van mire büszkének is lennünk, például a saját nevelésű fiatalokra. Örömteli, hogy Végső Előd, Kulcsár Hunor és Starosta Dávid játéka egyre biztatóbb, a mosonmagyaróváriak ellen pedig Kovács Norbert és Tangel László is lehetőséget kaptak. Kis szerencsével mindketten gólt is szerezhettek volna. Még egyszer szeretném kihangsúlyozni, hogy folytatom a munkát de az eddigiektől keményebb, de igazságos lesz a számonkérés. Bízom benne, hogy még sok örömet szerzünk a Szpari szurkolóinak – tette hozzá a klubvezető.

TOVÁBB: Az eredeti cikk itt olvasható – kattints!

Hivatalos: 4 nappal menesztése után aláírt Nyíregyházán az új vezetőedző