A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága úgy határozott, hogy meg kell ismételni a félbeszakított Soroksár – Szeged 2011-Grosics Akadémia találkozót  – számolt be a szegedma.hu.

Május 3-án a feljutásért küzdő Soroksár remek első félórát produkált, hiszen a hazaiak 29 perc után már 3-1-re vezettek, a meccs azonban bő egyórányi játék után, villámlás miatt félbeszakadt.

A versenyszabályzata szerint ha a kedvezőtlen időjárás (például köd, villámlás) miatt a játék nem folytatható, és azt a játékvezető beszünteti, akkor az alábbi szempontok alapján kell a meccset újrajátszani, illetve az eredményt megállapítani:

1. Amennyiben a mérkőzés az első félidőben, illetve a találkozó szünetében szakadt félbe, akkor a teljes mérkőzést újra kell játszani.

2. Amennyiben a mérkőzés a második félidőben szakadt félbe, akkor a versenyrendszert kiíró szövetség (jelen esetben az MLSZ) Versenybizottsága dönt arról, hogy a teljes mérkőzést újrajátsszák a csapatok, vagy a mérkőzés félbeszakadásakor kialakult eredmény lesz a végeredmény. Az újra lejátszandó meccs rendezője az eredeti pályaválasztó csapat.

A versenyszabályzat szerint tehát olyan lehetőség nincs, hogy az adott meccset napokkal később onnan folytassák, ahol – és amilyen állásnál – az félbeszakadt, és csak a hátralévő időt játsszák le. Ennek értelmében a Soroksár – Szeged 2011-Grosics Akadémia találkozót 0-0-s állásról kezdve megismétlik május 17-én , szerdán 17.30-tól.

 

A Soroksár a vesztett pontok tekintetében a harmadik legjobb csapat eddig a másodosztályban, esetleges győzelmével lépést tarthatna legnagyobb riválisaival, a Balmazújvárossal és a Kisvárdával is. A dél-pestiek jelenleg a tabella negyedik, a szegediek pedig a hetedik helyén állnak.

 

A Soroksár korábban közleményben sürgette az MLSZ-t a félbeszakadt meccs kapcsán a mielőbbi döntés meghozatalára, és felvetette, hogy mi lesz a találkozón papíron eltiltott játékosaival, Gengeliczki Gergővel és Csilus Tamással.

TABELLA: Az NB II állása itt – kattints!