Pénteken derült ki, hogy a korábbi hírekkel ellentétben mégis felújítják a váci stadiont. Vác Város Önkormányzatának Képviselő Testülete ugyanis egyhangúlag megszavazta a stadion felújítási munkálatok kivitelezési forrásának biztosítását. A munkálatok a pályázat hiánypótló dokumentumainak benyújtását követő MLSZ-határozat függvényében kezdődhetnek el – számolt be akkor a klub hivatalos Facebook-oldala.

Az ügyben azonban újabb és nem várt fordulat állt be.

John Marshall, a Vác FC tulajdonosa a Pető Tibornak, Vác alpolgármesterének és a Vác Városi Sportegyesület Elnökének először 2016. július 27-én (szerdán) 14:01-kor, majd 2016. augusztus 1-én (hétfőn) 11 óra 55 perckor telefonon írt szöveges üzenetet a klub hivatalos közleménye szerint

“Kedves Tibor, A klub jövője és biztonsága Vácott, számomra sem nem tiszta, sem nem biztos és a jelenlegi helyzetben nem biztonságos. Nincs más választásom a TAO-val kapcsolatosan. A Vác FC NEM fogja benyújtani a TAO-kérelem hiánypótlását a mai, augusztus 1-i határidőig. Jó nyaralást! Üdvözlettel, John Marshall.”

 

Pető Tibor alpolgármester reagált a leírtakra:

“Tisztelt Sportbarátaim!

Előzetes hírek szerint a Vác Fc Kft ügyvezetője – tegnapi határidőre – a stadion felújításra irányuló TAO pályázat hiánypótlásának nem tett eleget, annak ellenère, hogy a korábban hiányolt dokumentumok maradéktalanul rendelkezésre álltak, valamint Vác Városa a beruházáshoz szükséges önrészt (140 mFt) pénteki döntésével biztosította.

Továbbra is fenntartom azon véleményemet, hogy az elmúlt egy esztendő késlekedését nem a városvezetés mulasztása okozta, ahogyan a mostani pályázat sikere sem rajtunk múlott. A műszaki tartalmat, a költségvetést és a szükséges kérelmeket ugyanis minden esetben az érintett egyesület vezetése készíti el és egyezteti le az önkormányzattal (erre az elmúlt hetekben az Ügyvezető Úr figyelmét többszőr felhívtam). Ez valamennyi más egyesülettel jól működik! Az elmúlt hónapban azonban kollégáimmal valamennyi háttéranyagot előkészítettük, véleményezésre, esetleges módosításra a Kft érintett munkatársainak megküldtük. Mégsem került beadására. A mulasztás okát nem ismerem. Sajnos ez az elmúlt esztendő eseményeinek, vagy akár az elmúlt hetek személyi döntéseinek fényében – melyek magyarázata szintén várat magára -számomra nem meglepő. Szurkolói ankét megszervezését továbbra is kívánatosnak tartanám, hiszen tegnap megszűnt az elmúlt hetek bizonytalansága.

Váci Labdarúgó Sportegyesület vezetése augusztus hónap folyamán azon fog dolgozni, hogy ezen pályázatra elkülönített TAO forrást az MLSZ az egyesületnek biztosítsa. Ezen cél eléréséhez számos jogi és gazdasági kérdést kell tisztázni a szövetséggel. Készek vagyunk saját TAO pályázatunk beruházásait is átalakítani annak érdekében, hogy a csapat mihamarabb ismét itthon játszhassa hazai mérkőzéseit. Nem lesz könnyű feladat! Ehhez kérem Mindenki türelmét és segítségét!

Hajrá Vác!”