A korábbi NB I-es gólkirály Simon Attila Gyirmótról az NB II-es Doroghoz szerződött. A játékos Bene Ferencnél főszereplője volt az élvonal kiharcolásának, de Urbányi Istvánnál már nem számoltak vele.

– Ha van egy feljutó csapatom, amely sikeresen működik – tavasszal mutatós játékkal járultunk hozzá az eredményességhez -, akkor nem biztos, hogy indokoltnak látom a Ferit leváltani. Ennél többet nem tehetett, 0. pozíciót nem tudott kiharcolni. A váltás meglepett, de szerintem nem csak engem. Az NB I-es szereplésben már nem volt sok szerepem, de ez már egy másik történet. Nem jelenteném ki kategorikusan, hogy Urbányi István döntése volt ez. Szerintem ez egy klubdöntés volt. Senki nem állt elém, és mondta a szemembe. Elfogadtam ezt, tiszta a lelkiismeretem – nyilatkozta a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

 

A klubváltás részleteiről a következőket mondta.

– Volt egy tárgyalás a Nyíregyháza elnökével és a Véber Györggyel. Elmondták az elképzeléseiket, de a Dorog mellett a prioritásban az is játszott, hogy Pesten tudunk maradni. A családomat hurcolászom tíz éve, azt gondoltam, most én is hozok áldozatot. A kislányomnak negyedik óvodája lesz, ősszel megy iskolába, szeretném, ha ott fejezné be az iskolát, ahol el is kezdte.

Simon a dorogi célokról is beszélt.

– Az első kérdésem az volt az elnök úrtól, hogy merészebb célokat ki tud-e tűzni a csapat. Idén biztos, hogy nem, a stabil bennmaradás a fő szempont, illetve talán a kupában kicsit megmutatnunk magunkat. Az elnök úr azt mondta, hogy stabil NB II-es csapatot akar összehozni, ebben számol velem. Az NB I-re most nem volt lehetőség, nem hívtak, úgyhogy most elfogadom, hogy egy stabil NB II-es csapatban vagyok.

Németországba vinnék a Vasas gólvágóját – a legfrissebb hazai átigazolási hírekért kattints!