Rudolf Gergelynek az egyik legnagyobb sportszergyártó céggel van szerződése, amely folyamatosan ellátja a legújabb, legmodernebb futballcipőkkel. A labdarúgónak így több pár sportcipő pihen a szekrényében, ezért úgy döntött, felajánlja jótékony célra.

– Volt amelyikben a válogatottban játszottam, volt amelyikben még külföldön szerepeltem, és rúgtam bennük pár gólt. Nyíregyháziként fontosnak tartottam, hogy segítsem a nyíregyházi fiatalokat, remélem ez is arra motiválja majd őket, hogy rövidesen együtt játszhassunk a Szpariban – mondta a klub honlapjának Rudolf Gergely labdarúgó.

A Bozsik József Labdarúgó Akadémiánál örömmel fogadták a felajánlást. A korábbi válogatott labdarúgó cipőit pénteken vették át a fiatal játékosok.

– Igyekeztünk olyan játékosokat kiválasztani, akik nem engedhetnek meg maguknak egy ilyen prémium kategóriás cipőt. Van akit a szülei elvesztése miatt a testvére nevel, van köztük olyan, akinek három testvére van és az édesanyja neveli őket. Nekik ez óriási segítség – mondta Feczkó Tamás akadémiai vezető.