A forduló gólesője

A tavaszi idényben remekül teljesítő Budaörs újabb szép győzelemmel hívta fel magára a figyelmet. Bognár György együttese a már közel két éve ideiglenes hazai pályájának számító Tatabányán fogadta a Győri ETO-t, és Medgyes Sinan, Sajbán Máté, Bakos Szabolcs találatainak, valamint Debreceni András öngóljának köszönhetően az 58. percben már 4-0-ra vezettek.

Bár Szimcsó Viktor szépített, majd Debreceni András a budafoki kapuba is betalált, Medgyes Sinan a 90. minutumban beállította a kiütéses, 5-2-es végeredményt. A budaörsiek számára azért is számított sokat ez a siker, mert ezzel megelőzték a közvetlen rivális Győrt, és a hatodik helyen állnak – ez ahhoz képest, hogy a kitűzött céljuk a bennmaradás volt, dicséretes teljesítmény.

A forduló nyilatkozata

„Előzetesen is sokgólos mérkőzést vártam, ami be is jött, de az eloszlás természetesen nem tetszik. Súlyos védelmi hibák eredményezték az öt kapott gólt” összegezte a látottakat a lefújás után Szentes Lázár vezetőedző a győriek részéről.

A forduló bravúrja

Előzetesen kevés eséllyel utazhatott Nyíregyházára a Mosonmagyaróvár együttese, ugyanis a hazaiak tízmérkőzéses győzelmi szériában, egy héttel korábban a listavezető MTK-t is legyőzve várták őket.

A találkozót nagy meglepetésre mégis a forduló előtt kiesőhelyen szerénykedő mosoniak nyerték, köszönhetően Zsirai Martin 86. percben szerzett góljának (0-1). Az MTE ezzel három helyet előrelépett, és bennmaradó pozícióban áll az NB II-ben, míg a Nyíregyházának a harmadikról ötödik helyre való visszacsúszást jelentette a nem várt vereség.

A forduló sportszerűtlensége(?)

A Mosonmagyaróvár idegenbeli győzelméhez egy érdekes jelenetre is szükség volt. A hajrában az ápolás után a pályára épp visszatérő Lőrinczy Attila ment el a bal oldalon, a labdát Kulcsár tette tovább Zsiraihoz, aki nem hibázott. Lőrinczyre tehát ápolása miatt nem figyeltek a hazai védők, de miután visszaengedték a pályára – ő pedig saját térfeléről indult, így les nem lehetett – a játékvezető már nem szakíthatta meg a játékot. Az esetre Lucsánszky Tamás, a hazaiak vezetőedzője is reagált a meccs utáni sajtótájékoztatón:

„Rendkívül sportszerűtlen keretek között, de a szabályok adta lehetőségen belül szerzett gólt a Mosonmagyaróvár” – mondta a nyírségiek trénere.

A meccs összefoglalója, az említett gól 1:07-től:

A forduló kiállításai

Két meglepő kiállítást is tartogatott számunkra a 29. forduló: két támadó mehetett piros lap miatt idő előtt zuhanyozni, egyikőjük ráadás nem sokkal korábban állt be csereként.

Kulcsár Kornél a mosonmagyaróváriak nyíregyházi bravúrgyőzelme alkalmával, a 95. percben kapta meg második sárga lapját, míg a dorogi Simon Attila csereként beállva, 24 percnyi játékot követően kapott azonnali pirosat a 88. percben, a játékvezető megsértéséért.

A forduló cseréje

Bő húsz perc alatt mérkőzést nyert csapatának Horváth Zoltán. A 28 esztendős játékost a 67. percben, 0-0-s állásnál küldte pályára Kondás Elemér vezetőedző, s Horváth pont tíz minutummal később győztes gólt szerzett. Bár Ilics remek beadása után három méterről egy támadónak szinte kötelező feladat volt bebólintani a labdát, a fontos találatot követően ismét bízhat a több játéklehetőségben. Érdekesség, hogy Horváth Zoltán már tizenegyedik gólját szerezte az idei NB II-ben, annak ellenére, hogy a találkozók többségén csereként kapott lehetőséget.

A forduló tizenegyesölője

A Szolnok – Kisvárda mérkőzés 0-1-es végeredményét látva gondolhatnánk, hogy a már említett Horváth-gól után könnyen „lehozta” a hátralevő időt a feljutóaspiráns, de nem sokon, egész pontosan Pintér Norberten és Zöldesi Illésen múlt, hogy megőrizte előnyét a Kisvárda.

A 83. percben ugyanis – a kisvárdaiak szerint jogtalanul – tizenegyeshez jutott a Szolnok, amihez Pintér állt oda, de a fiatal kapus úgy tudott védeni, hogy ki sem pattant róla a labda. Érdemes hozzátenni, hogy Zöldesi a 2017/2018-as idényben már a negyedik büntetőt hárította, ami remek adat a 20 esztendős, a másodosztályban kötelező fiatalszabálynak is megfelelő hálóőrtől.

A forduló pontmentője

Akár a forduló cseréje is lehetett volna, de mivel ő „csak” egy pontot érő gólt szerzett a győztes találatot elérő Horváth Zoltánnal ellentétben, a forduló pontmentőjének választottuk Molnár Csabát.

A csákváriak játékosát a 85. percben, 1-0-s hazai vezetésnél küldte pályára a szakmai stáb Békéscsabán, ő pedig nem várt sokat a bizonyítással: másfél perccel később védhetetlen szabadrúgást tekert az ellenfél kapujába, az 1-1-el egy pontot szerezve a Csákvárnak.

A forduló meglepetése

Habár a nyíregyházi vereség (0-1), valamint a Dorog elleni hazai döntetlen (0-0) után nem várta jó formában a Soroksár elleni mérkőzést az MTK, Lipcsei Péter együttese alapos meglepetéssel szolgált az MTK-soknak és a közvéleménynek egyaránt.

A két sikertelen bajnoki és kupakiesés után érkező fővárosi kék-fehérek a szünetre 2-0-s hátrányba kerültek, a 47. percben pedig Pál András második góljával gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Magasabb fokozatra kapcsolt a Feczkó-gárda, Lencse László és Borbély Bálint is betalált, ám Csernik Kornál lezárta a meccset – nem sokan számítottak 4-2-es soroksári győzelemre.