Mi a kisvárdai titok?

– Jó a csapat pH-ja – kezdte Rajczi Péter a csakfoci.hu-nak. – Különböző stílusú játékosok alkotják a keretet, előrefelé kreatívak vagyunk, ráadásul már a védekezésünk is összeállt. Vannak olyan együttesek, ahol talán több a jó játékos, de ez nem jelenti azt, hogy csapatként is erősebbek lennének nálunk. Jókor jött nekünk ez a kéthetes szünet, rengeteget edzünk, amikor pedig nem, olyankor a tabellát nézegetjük. Jó lenne az őszi szezon végén is az elején állni.

Öt gólnál jársz, a csapat vezére vagy. Úgy tűnik, sokad virágzásodat éled.

– Fekszik nekem az a támadófoci, amit játszunk. Az elmúlt hetekben volt egy kisebb sérülésem, remélem a folytatásra teljesen felépülök.

Szeretném, ha 12-15 góllal tudnám zárni a szezont. Szerintem több játékosunk lesz 8-10 gól közelében, hiszen Grumics, Erős, Cseri, Gosztonyi is képes meccsek eldöntésére. Jó szellemű futballisták alkotják a keretet, mindenki kapható a munkára. A hiedelmekkel ellentétben, ha normális az edzőm, akkor velem sincs baj.  Kisvárdán minden rendben van ilyen szempontból is.

Gondolom az is motivál, hogy újra az NB I-ben játszhatnál.

– Jó lenne újra a legmagasabb osztályban futballozni, de most még nehéz lenne megmondani, hogy mi lesz nyáron. A szezon előtt az első nyolc hely valamelyikének megszerzése volt a célunk, most persze már merészebb álmaink vannak. Ha feljutást jelentő helyen végeznénk, akkor biztosan vállalnánk az NB I-et.

Nagyon tömör az NB II élmezőnye. Mely csapatok a legnagyobb riválisaitok?

– A Békéscsaba stílusa nagyon kellemetlen. A szezon elején megpróbáltak focizni, bele is szaladtak három vereségbe, de amióta védekeznek és kontráznak, nagyon jól megy nekik. A Balmazújváros rendkívül egységes, lelkes csapat. A Puskás Akadémiával is számolni kell, övék a legerősebb keret a másodosztályban.

Milyenek a kisvárdai körülmények?

– Folyamatosan javulnak a körülmények, van egy jó minőségű műfüves edzőpályánk, hamarosan elkezdik építeni az új stadiont a régi mellett, ami jövőre kész lesz. A szurkolók nagyon szeretik a csapatot, sokan járnak a meccseinkre, idegenbe is rendszeresen elkísérnek. Kulturált, lelkes szurkolás folyik Kisvárdán, ha kikapunk, akkor is lepacsiznak velünk a meccs után. Úgyhogy, minden adott, jó lenne majd az új stadionban pályára lépni még az NB I-ben.

Privacsek András