A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága ismét közzétette a keddi ülésen hozott határozatokat.

A hétvége egyik “legszínesebb” találkozója az NB II-es Szeged-Szolnok volt, ahol is a vendégek közül három játékos is a kiállítás sorsára jutott, továbbá a harmadik piros lapnál Ulviczki Attila kapusedzőt is kiállította a játékvezető heves reklamálás miatt.

A Fegyelmi Bizottság döntése értelmében Ulviczki a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 5 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A három szolnoki játékos, Tóth Bence, Szekszárdi Tamás és Kurdics Levente egyaránt egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Szintén döntést hoztak a békéscsabai Farkas Márkról is, akit a Győr elleni hazai mérkőzésen 2-1-es állásnál állítottak ki, miután a játékvezető úgy látta, hogy a 29 éves védő nyilvánvaló gólhelyzetben szabálytalankodott a tizenhatoson belül Bacsával. A büntetőt értékesítette az ETO, amely ezután ki is használta az emberelőnyt és 3-2-re nyert.

A FEB azonban

“a Farkas ellen elrendelt fegyelmi eljárást megszüntette, mert a fegyelmi vétség elkövetését nem lehetett megállapítani.”

Helyette azonban egymeccses eltiltást kapott a Farkas mellett futó Király Patrik, aki a FEB szerint a szabálytalanságot elkövette.

0:26-tól Farkas kiállítása, előtte pedig egy másik szituáció, amit szintén kifogásoltak a csabaiak

Az NB III-ban is volt egy komolyabb eltiltás: Borgulya István vezetőedző (Balatonfüred) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 3 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült – írja az mlsz.hu.

“Az NB II-es fizetések az észszerűtlenség határát súrolják” – nem biztos, hogy vállalja a másodosztályt a Kozármisleny