Honlapunk is beszámolt róla, hogy több mint egy évtizedes kapusedzői múlttal és több száz NB I-es, valamint NB II-es meccsel a háta mögött portás munkát ajánlottak Zalaegerszegen Horváth Győzőnek. A zalaiak vezérigazgatója, Ágoston Zoltán a Facebookon reagált a kapusedző szavaira. Ágoston egy közel egy évvel ezelőtti beszélgetés felelevenítésével kezdte, amely az új vezetőedző kinevezése és az új kapusedző, Vlaszák Géza érkezésekor történt.

– Akkor még aznap megkerestelek, hogy mindenképpen számítok Rád, de van egy azonnali lehetőség is, amiben nagy segítséget tudnál adni a klubnak, mert megoldatlan a terület. Kértelek, hogy a Klub női football szakágát vezesd, mára már van 4 csapat ebben a szakágban, játékosokkal, edzőkkel, TAO-s költségvetéssel, szükségem lett volna egy megbízható, szakmailag is hozzáértő emberre. Felvázoltam neked, és hozzátettem, hogy ha ezt nem szeretnéd, akkor menj el egy hét szabira, pihend ki az előzményeket, és ezalatt megtalálom, hol tudnál hatékonyan segíteni. A reakciód az egészre két dolog volt: az egyik, hogy nem válaszoltál az ajánlatomra, a másik, hogy elmentél másnaptól betegállományba, amiről velem sosem beszéltél, nem értesítettél, ezután 10 hónap elteltével, most, egy hete megjelentél, és mivel az első nap az én hibámból végül nem tudtunk találkozni, másnap kapott a klub egy ügyvédi felszólítást, ill. megküldted nekem az ügyvéded számát, úgy, hogy még a mai nap is fizetett – ráadásul úgy gondolom, elég jól fizetett – alkalmazottja vagy a klubnak.

 

Ezt követően jött a napokban lezajlott beszélgetés.

– Nem telt el három fizetett munkanap, és az én hívásomra az irodámban a következőkre jutottunk. Az első kérdésem az volt, hogy vagy és mit szeretnél? Te elmondtad, nem tudod, szükséged volt erre a betegállományra, mert már az utolsó munkában töltött időben nem tudtad ellátni a feladatod. Elmondtad, hogy három hónapja komoly műtéteken estél át, de most jobban vagy.

Valóban keresve a lehetőséget és szó szerint idézve azt mondtam, hogy NEM akarlak sportszakemberként abba a helyzetbe hozni, hogy az egyetlen jelenleg betöltetlen portás állást ajánlom, de ha érdekel, ilyen lehetőségeim vannak jelenleg.

Úgy gondolom, egy évig nem lehet fenntartani sportszakemberi pozíciót, így jelenleg nem tudtam ilyet ajánlani, és persze Te sem tudtad megmondani, hol tudnád elképzelni a folytatást. A beszélgetés végén elmondtam neked, hogy ha nincs megoldás, akkor közös megegyezéssel vagy felmondással tudunk megválni egymástól, amikor természetesen mindent, ami ilyenkor maximálisan jár oda fog adni, biztosítani fog a Klub, megjegyzem, ahogy a díjazásod is tisztességes volt, ez sem kevés.

Ágoston arról is beszélt, hogy bár a ZTE nehéz időszakát éli, ezért nem fogja egyszemélyben vállalni a felelősséget.

– Látom, szükség van egy bűnbakra a közegnek, aki elvinné a Zete jelen helyzetéért a balhét, nem, higgyétek el nem Én leszek ez.

Eljátszhatom, ha akarjátok a hülyét, de nem szeretném, nincs rá szükség, szerintem így is lesz megoldás a sikerekhez. Ráadásul, sem a személyemet, sem a családomat, aljas emberek nem mocskolhatják, mert az én szándékaim, motivációm, tudásom megvan és makulátlanul tisztességes ahhoz, ami a feladatom.

A teljes bejegyzést alább olvashatod el.