Az NB II-es ETO FC Győr 65 éves szurkolóját, Horváth Tibort elmondása szerint a Siófok elleni bajnokin verték meg a Kisalföld cikke szerint a hazai biztonságiak, akik először nem akarták kiengedni a stadionnal egyik szemközti bevásárlóközpontba.

– Arra hivatkozva, hogy a jegyem csak egyszeri belépésre alkalmas, nem akartak kiengedni. Negyvenkét éve járok ETO-meccsekre, de ilyen még nem fordult elő velem. Többször is volt rá példa, hogy kimentem majd visszatértem a vendégszektorba. Egy cseppnyi emberség nem volt a biztonsági őrökben.

Természetesen nem nyugodtam bele, hogy nem mehetek ki a boltba, s amikor megjegyeztem, hogy még a jegyemet sem kezelték rendesen, szó nélkül megütöttek. Bár nem veszítettem el az eszméletemet, megszédültem és máig sem emlékszem, hogy még hányszor ütöttek meg. Elestem, s az orromból dőlni kezdett a vér – idézte az alábbi fotót is közzétevő Kisalföld a drukkert.

A szerencsétlenül járt szurkolónak nyolc napon túl gyógyuló sérülése lett.

Az odaérkező rendőrök kérdezték meg, hogy kérek-e mentőt. Nem voltam jól, így igent mondtam. Elképzelni sem tudom, mi történt volna, ha a szívritmus-szabályzómat találják el… (…) Azt állították, részeg voltam, ami nem volt igaz, megszondáztattak a rendőrök. (…)

A kórházban kiderült, eltört az arccsontom, de szerencsére nem kellett megoperálni.

Ettől függetlenül nagyon fájt, fáj még most is az arcom. Nemrég voltam bent a győri szemészeten felülvizsgálaton. Siófokon a kórház után a rendőrségre mentem, feljelentést tettem. Ott egyébként úgy hallottam, idén már kilenc siófoki biztonsági őr ellen indult eljárás hasonló cselekményért – tette hozzá.

(Fotó: H. Baranyai Edina / Kisalföld)


Siófok: Nem a klub biztonsági emberei voltak

Az eset kapcsán csütörtökön délután adott ki közleményt a BFC Siófok, ezt idézzük az alábbiakban.

A BFC Siófok teljes kollektívája megdöbbenve értesült a győri szurkolóval kapcsolatos incidensről. A BFC Siófok ahogy eddig, úgy ezután is mélyen elítéli az erőszakot stadionon kívül és belül egyaránt. Mindig élen jártunk a fair play és a rend betartásában és betartatásában.

Természetesen a hír hallatán azonnal írásos jelentést kértünk be a biztonsági szolgálatot végző partnertől, amely cég (tudomásunk szerint győri) alkalmazottai (tehát nem a klub biztosági emberei, ahogy az tévesen, több helyen is megjelent a sajtóban) látták el a biztonsági szolgálatot a stadionban ezen az estén. Ezzel egyidejűleg a rendőrséggel is felvettük a kapcsolatot az eset kapcsán.

Jelenleg várjuk a vizsgálat eredményét, és bízunk benne, hogy mielőbb kiderül a teljes igazság. A megsérült szurkolónak ezúton is mielőbbi jobbulást kívánunk!” – olvasható a klubhonlapon.


ETO: Ilyen eset soha többé nem történhet meg

Az ETO eközben nyílt üzenetben állt ki szurkolója mellett és az MLSZ-hez fordult az ügyben.

“Kiállunk szurkolóink mellett. A Horváth Tibort ért atrocitást maximálisan elítéljük, ezzel kapcsolatban az MLSZ Fegyelmi Bizottságát és a BFC Siófok vezetőségét is megkerestük, kérve az ügy kivizsgálását. Bízunk benne, hogy a szükséges lépéseket megteszik, és ilyen eset többet nem történhet meg egy csapat szurkolójával sem!” – írja az eto.hu, amely a szövetséghez és a Siófokhoz eljuttatott levelet is bemutatta.

Közzétette: ETO FC Győr hivatalos oldala – 2019. augusztus 22., csütörtök

Közzétette: ETO FC Győr hivatalos oldala – 2019. augusztus 22., csütörtök