Megdöbbentő kimondani, de így van: 19 játékos távozott a Szentlőrinctől a nyári szünetben, és 19 érkezett, ketten pedig az utánpótlásból kerültek fel.

– Totális újratervezést hajtottunk végre, egyrészt kényszerből, másrészt abszolút tudatosan – fogalmazott a Szentlőrinc sportszakmai igazgatója Fekete Tivadar, a klub hivatalos oldalán. – Miután továbbra is a mi anyagi lehetőségeink a legszerényebbek a mezőnyben, azokat a játékosokat, akik az előző szezonban felhívták magukra a figyelmet, nem tudtuk itt tartani. Olyan ajánlatokat kaptak más csapatoktól, amelyekkel egész egyszerűen nem tudtunk és nem is akartunk versenyezni. Néhány játékos kölcsönben szerepelt nálunk, őket pedig az anyaegyesületük hívta vissza: büszkék vagyunk rá, hogy azóta Nagy Barnabás egyre markánsabb szerepet kap az MTK NB I-es csapatában! Természetesen voltak olyan futballisták is, akikre nem tartottunk igényt, ezért távoztak tőlünk, így végül mindössze hatan-heten maradtak az előző idény együtteséből. Ne feledjük, ők viszont egy év tapasztalattal a hátuk mögött készülhettek a következő NB II-es szezonra!

A 2020/2021-es idényben „becsekkoltunk” a másodosztályba, letettük a névjegyünket, s most már az a célunk, hogy hosszú távon megragadjunk ebben a ligában!

Tudatosan válogatták össze a játékosokat az új szezonra. Ahogy eddig, úgy most is olyanokat kerestek, akiknek a motivációs szintje az egekben van, esetleg dacosak amiatt, mert valamiért félrecsúszott a karrierjük, vagy még be sem indult, bizonyítani és fejlődni akarnak.

– Nagyon sokat jelentett, hogy a Szentlőrinc hiteles klub! Mindenkinek elmondtam, hogy nálunk nincs hibrid pálya, nincs multifunkcionális öltöző, ennek ellenére senkit sem kellett győzködni. Tisztában voltak vele a kiszemelt játékosok, hogy mi vár rájuk, hogy mi a klubfilozófiánk, és ezzel gyakorlatilag azonnal azonosulni tudtak.

Jelenleg a Szentlőrinc is tagja annak az ötösfogatnak, amely a húszas mezőnyben elmondhatja magáról, hogy hat forduló után is veretlen, 8 ponttal a 11. helyen áll a csapat.