Az idényben egyértelműen a várakozások felett teljesít a Budaörs, a hétvégén például a dobogóra hajtó Győrt vertétek meg 5-2-re. Volt előjele annak, hogy öt rúgott góllal tudtok majd diadalmaskodni?

– A meccs előtt nem számítottunk a gólzáporos győzelemre, szoros, kiélezett bajnokit vártunk. A mi szempontunkból jól alakult az összecsapás, a folyamatos letámadás meghozta a gyümölcsét, ennek köszönhető az öt rúgott gól. Olyan a játékunk, amiben mindig benne van, hogy kiszakad a gólzsák, akár egy papíron erősebb csapat ellen is.

Amikor a szezon első felében vezetted a góllövőlistát, azt mondtad, hogy még nem foglalkozol a gólkirályi címmel. Változott-e ez az idény hajrájához közeledve, illetve mennyire nehéz ezt elérni egy kiscsapatként elkönyvelt együttesből?

 – Igazából még most sem foglalkozom ezzel, hiszen nem reális, hogy a mi csapatunkból kerüljön ki a gólkirály, miközben a bajnokságban olyan együttesek szerepelnek, mint az MTK, a Kisvárda vagy a Békéscsaba. Ha viszont azt nézzük, hogy milyen sok gólt szerez a csapatunk, nem meglepő, hiszen a sok találat között törvényszerű, hogy lesznek olyanok, akiknek több gyűlik össze. Az, hogy a harmadik helyen állok az NB II-es góllövőlistán, nagyban a társaim és a csapat várakozáson felüli szereplésének is köszönhető. Jelenleg három góllal vagyok lemaradva az első helyezettől.

Kiesés helyett dobogó

A Budaörsre sokan kiscsapatként tekintettek, vagy talán még mindig tekintenek, ami a tabellán elfoglalt helyezés alapján nem igazán helytálló. Zavar ez titeket?

– Engem nem zavar, végül is van benne igazság, és azért az eredményeink ellenére sem sorolnám magunkat a nagyok közé. Szerencsére azonban a szezonban nem „kiscsapatként” szereplünk.

A szezon előtt a bennmaradás volt a kitűzött cél, de amikor télen már biztatóan álltatok, akkor is arról beszélt Bognár György vezetőedző, hogy a bennmaradás legyen meg, azóta viszont eltávolodtatok a veszélyzónától. A bennmaradás mint cél már maximum hivatalból hangzik el, és felfelé tekintgethettek?

– A Győr elleni bajnoki után hangzott el, hogy szinte 100 %-oson bennmaradtunk matematikailag is. Ezzel a kötelezőt gyakorlatilag teljesítettük, és most már újabb célokat kell kitűzni, hogy a motiváció fennmaradjon. Mivel a dobogó közelében vagyunk, a 8-9. helyezett pedig már jó pár pontos távolságból követ minket, a célunk, hogy az első 6-7-ben bennmaradjunk és a mostani helyezésünk körül végezzünk.

Mintegy két éve nincs már a Budaörsnek hazai pályája, a hazai mérkőzésekre is utaznotok kell Tatabányára. Bíztok benne, hogy – többek közt a remek szereplésnek köszönhetően is – elkészül végre a saját stadionotok?

 – Annyira nem érint hátrányként a tatabányai kitérő, megszoktuk, persze azért egy saját hazai pálya nyilván jobb lenne. Hogy a szereplésünk okán gyorsabban felépül-e a stadion? Ebben nem vagyok biztos, de bizakodunk, hogy minél előbb elkészül.

Még tartozik a tesónak

Bognár György hogy vélekedik a jelenlegi helyzetetekről? Gyakran előfordul, hogy egy-egy győztes vagy pontszerző mérkőzés után is kritizálja a játékot a nyilatkozatában, vagy elmondja, szerinte ez nem volt egy jó meccs. Fontosabb neki az eredmények mellett a jó játék, mint más edzőknél?

 – Ha van egy rosszabb meccs, amit mégis megnyerünk, szokta mondani, hogy örül a sikernek, de azért jobban örülne, ha jó játékkal nyertünk volna. Azt szereti, ha a három ponthoz ez is párosul, de tudja, hogy rossz játékkal is nyerni kell. Az viszont fontos, hogy hétről hétre nem lehet rossz játékkal eredményt elérni, ezért is fontos, hogy ne csak az eredményjelzőre figyeljünk.

Ősszel, a Sopron elleni mesterhármasod után azt nyilatkoztad honlapunknak, hogy a testvéred, Miklós visszahúzta a lábát az egyik találatodnál, aztán mondta, hogy „jössz neki cserébe eggyel”. Sikerült azóta leróni az „adósságot”?

 – Azóta egy gólt lőtt, abban nem játszottam szerepet, nem igazán volt olyan szituáció, amikor „visszaadhattam” volna neki. De bízok benne, hogy hamarosan ez is összejön majd.

A jó teljesítményeddel mennyire tudtad felhívni az NB I-es csapatok figyelmét, illetve mennyire hagynád el nehéz szívvel Budaörsöt, ahol már évek óta futballozol?

 – Azt nem igazán tudom, hogy mennyire hívtam fel magamra a figyelmet, de bízom benne, hogy sikerül(t). A Budaörs a szívemhez nőtt, de egyszer tovább kell állnom, ha magasabb szintre akarok jutni.

ÓHÁZY BÁLINT