Alaposan bekezdett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a forduló előtt még dobogós Csákvár elleni bajnokin, hiszen csapatkapitánya, Germán Tamás hét perc alatt mesterhármast szerzett még az első félórában.

Szeged-Csákvár 3-0

Megvan a Szeged-Csanád Grosics Akadémia első, második és harmadik gólja az új Szent Gellért Fórumon. Germán Tamás hét perc alatt triplázott az Aqvital FC Csákvár ellen a Merkantil Bank Liga 8. fordulójában.⚽️⚽️⚽️Félidő: Szeged-Csákvár 3-0Élő közvetítés: http://bit.ly/2AjMmAe

Közzétette: M4Sport – 2019. szeptember 15., vasárnap

A Merkantil Bank NB II 8. fordulójának zárómeccsén a vendégek csak a második félidőben tértek magukhoz, akkor viszont 12 perc alatt kettőt is ledolgoztak a hátrányukból. Ezzel azonban még nem volt vége a fordulatoknak: a kitámadó csákváriak picit szellősebb védekezését Kóródi kétszer is kihasználta. Tamás a végén még szépített, így végül 5-3-ra győzött nagyszámú szurkolótáborának nagy örömére.

A Szent Gellért Fórum első tétmeccsén egyszersmind véget ért a hazaiak nyeretlenségi sorozata is az NB II-ben (a Balmazújváros elleni sikerét az ellenfél kizárása miatt törölték), így a szegediek elléptek a kiesőzónából is.

Merkantil Bank NB II, 8. forduló:

Szeged-Csanád GA – Csákvár 5-3 (Germán 23., 26., 30. – a másodikat 11-esből, Kóródi 76., 80., ill. Baracskai 58., Daru 70., Tamás N. 90.)

Korábban a fordulóban:

NB II: Botlott a listavezető, nyert a Vasas, az MTK és az ETO is – eredmények

A Szent Gellért Fórumról

Az új szegedi stadion összesen 8080 néző befogadására alkalmas, a hazai oldalon 3199, a B-közép és a vendégszurkolók számára fenntartott szektorában egyaránt 1921-1921 ülőhely található. Ezenkívül a VIP-részlegen 384-en, a bronzlelátón 499-en, a sky-box lelátón 120-an foglalhatnak helyet, a sajtó munkatársainak 176 ülőhely áll a rendelkezésükre. A VIP-konferenciaterem 400 fő befogadására alkalmas.

Két 25 és két 20 fős öltöző került a 13,4 milliárd forintos beruházásból létrejött létesítménybe, ezenkívül van játékvezetői és orvosi szoba is. A stadion területén összesen több mint 300 parkolóhely található, de létesítettek 250 kerékpártárolót is. A fedett rendezvénycsarnokban hét 20 és két 25 fős öltöző áll készen a sportolók fogadására.

Az NB II állása: