Szurkolói ankétot tartott a Kisvárda a hétvégén kezdődő NB II-es bajnokság előtt. Az eseményen azt is bejelentették, hogy a tavaly a görög másodosztály harmadik helyén zárt Arisz Szalonikitől szerződtették a magyar felmenőkkel bíró, korábban a kazah Aktöbében és a Partizanban is szerepelt Brana Ilicet. A 32 éves játékos a szerb válogatottban is játszott egyszer, tavaly kilenc gólig jutott az Ariszban. A másodosztály lehetséges esélyeiről Révész Attila szakmai igazgató beszélt.

– A kötelező fiatalszabály módosítása miatt sem ismerjük erőviszonyokat – idézte Révészt a boon.hu. – A teljes NB II.-es mezőnyre igaz, hogy jelentős átalakítás tapasztalható a kluboknál.

Talán annyit megkockáztathatok, az előzetes információk alapján nyolc együttes egyenlő eséllyel pályázik a bajnoki címre. Magunkat is ideértve. De ez egyelőre csak találgatás…

A szakmai igazgató a minimális célokról és a további erősítésekről is nyilatkozott.

– Azt szeretném, hogy többet fussunk, mint tavaly, a jelenlegi keret tagjai pedig képesek ennek megvalósítására. Ugyanakkor tudni kell, nem lehet nyolc–tíz játékost egyik napról a másikra a csapatba építeni. Ettől függetlenül arra törekszünk, hogy lássuk a folyamatos fejlődést. Az elmúlt szezon sem volt egyszerű, a következő még kiegyensúlyozottabb bajnokságnak ígérkezik, amelyben igyekszünk méltó módon helytállni.

Hozzáteszem, a keret még nem végleges, augusztusban is lesz lehetőség igazolni, és valószínűleg az utolsó órákban is fognak beesni játékosok. De azért sikerült olyan minőségi támadókat és középpályásokat szerződtetni, akik komoly minőséget jelentenek a magyar második vonalban – mondta Révész.

Az ankéton azt is bejelentették, hogy 2018 márciusában átadhatják a már épülő új stadiont.