2018-ban minden forduló után összegyűjtöttük a csakfoci.hu-n a mögöttünk hagyott NB II-es forduló érdekességeit. Vasárnap a záró játéknapra került sor a másodosztályban, így ezúttal is beszámolunk a történtekről, de a korábbiaktól kissé eltérően.

A kiesők

A három kiesőből kettő kiléte a 38., záró forduló előtt nem dőlt el. A komoly anyagi gondokkal küzdő Sopron (ahol az NB III-as indulás is erősen kérdéses) mellett végül a Szolnok és a Szeged esett ki, azaz az utolsó játéknapon egyik “vonal alatti” csapat sem tudott megmenekülni. A szolnokiak helyzete azért érdekes, mert 2017. november 11-én még a dobogó harmadik fokán álltak, a nagyon gyenge tavaszuk azonban megpecsételte a sorsukat. Vasárnap hiába győzte le a Nyíregyházát Balogh Pál együttese egy hosszabbításban született góllal, a ZTE és a Siófok győzelmével nem maradt esélye az NB II-ben maradásra.

“Csalódott vagyok, mert bár nyertünk, ez nem jelentett bentmaradást. Sok tanulsága volt az elmúlt időszaknak, mindenkinek megvan a felelőssége. Többször is a kezünkben volt a sorsunk, de nem éltünk a lehetőségekkel” – értékelt a lefújás után a csalódott vezetőedző.

A Szeged (amely Gyulán játssza hazai meccseit) pedig úgy kényszerült búcsúzni, hogy a záróforduló előtt tizenkét bajnokit játszott le veretlenül – hiába.

A megmenekülők

Hányattatott szezonja végén sima győzelemmel maradt benn az NB II-ben a ZTE. A zalaiak a számos fiatalt bevető Mosonmagyaróvár ellen győztek 4-0-ra, így a 16. helyen zárták a szezont – az idény előtt még a feljutást fogalmazta meg reális célként a klub tulajdonosa, Végh Gábor. A Siófok a bajnok MTK legyőzősével maradt benn, Varga Attila együttese végül a 13. helyen zárt. A vonalat a Kazincbarcika alatt húzták meg, amely újoncként tudta megőrizni másodosztályú tagságát.

A két csapat szezonjának margójára: Kiütés Kisvárdán

Stílusosan zárta le szezonját a történelmi sikert elérő, élvonalba jutó Kisvárda. A szabolcsiak a egész szezonban sok gonddal küzdő Sopront győzték le 5-0-ra. Mondhatni, a mérkőzés tükrözte a két csapat minden tekintetben ellentétes idényét.

Presztízsmeccs és előzés Győrben

Igazán nagy tét nélkül rendezték meg vasárnap délután a Győr és a Gyirmót presztízsmeccsét az ETO Parkban. A vendégek 3-1-re győztek, amivel megelőzték a győrieket, és hatodikként zártak, míg az ETO 7. lett.

Távozó vezetőedzők

Bár a bajnokság csak vasárnap este fejeződött be, hétfőn már több távozó szakembert bejelentettek a klubok. Zalaegerszegen Horváth Károly szakmai igazgató és Artner Tamás vezetőedző mellett az egész stábot menesztették, Győrben információink szerint Szentes Lázárral már közölték, hogy nem vele képzelik el a folytatást, a rutinos edzőt Boér Gábor válthatja. Eközben már az átigazolások terén is megindult a mozgás, mindezekről folyamatosan frissülő rovatunkban számolunk be.

TABELLA: ÍGY ZÁRULT AZ NB II