Hiába tiltakozott minden egyes másodosztályú klub, a Magyar Labdarúgó Szövetség nem változtat az NB II-es versenynaptáron, így a szezonban minden hétvégi mérkőzést vasárnap kell lejátszani – írja az Aqvital FC Csákvár hivatalos honlapja. Az MLSZ annak ellenére sem hajlandó a változtatásra, hogy mind a húsz klub vezetője és csapatkapitánya egyöntetűen emelte fel a szavát a vasárnapi találkozók ellen, és a HLSZ is kérvényt nyújtott be az ügyben.

A csákváriak szerint a döntéssel a szövetség a szurkolókat sújtja leginkább, hiszen a 17 és 18 órás kezdési időpontok miatt a csapatukat idegenbeli mérkőzésre elkísérő drukkerek gyakran csak az éjszaka közepén érnének haza. Mindez pedig a klubhonlap cikke szerint a nézőszámok drasztikus csökkenéséhez vezethet, hiszen a hétfői munkanap sokakat visszatarthat az utazástól.

A klub honlapja szerint a döntés leginkább a nyíregyházi, kisvárdai, cigándi, balmazújvárosi, soproni, mosonmagyaróvári, kozármislenyi és zalaegerszegi drukkereket, valamint a két szegedi csapat szurkolóit sújthatja – azaz úgy látják, a mezőny fele számára szinte vállalhatatlanná vált kedvenceik elkísérése az idegenbeli meccsekre.