A DVSC klubhonlapja “gyötrelmes vereségként” aposztrofálta a Gyirmót elleni mérkőzést.

A hajdúságiak egyértelműen mezőnyfölényben játszottak, ennek ellenére az első helyzet a hazaiak előtt adódott, a 9. percben Szatmári István közeli fejesét védte bravúrral Zöldesi. A Loki néhol pontatlanul, néhol (ön)veszélyesen futballozott, bár a legnagyobb izgalmat egy ideig a stadion fényerejének látványos csökkenése jelentette, miután megszűnt világítani az egyik, aztán a másik kandeláber. A félidő hajrájára aztán a fény (egy része) visszajött, Tischler pedig gólt lőhetett volna a 34. percben, de Rusák védte a ziccert. A 40. percben aztán a gyirmótiak találtak be, egy szöglet – és egy védelmi hiba – után Varga Barnabás bólintott a a debreceni kapuba (1-0).

A szünetben tovább csökkent a fény a stadionban, így jelentős késéssel kezdődött a második játékrész. Sajnos a DVSC-nek nem lőn világosság, hiszen támadásai nem voltak elég attraktívak és hatékonyak, így hiába próbálkoztak a piros-fehérek, nem tudták összehozni az egyenlítést. A véghajrában sem változott a helyzet, nyomasztó volt a debreceni fölény, de nem volt elég átütő. Így a Loki elszenvedte első vereségét a bajnokságban, folytatás szerdán a Szeged ellen – tudósított a dvsc.hu.

Tabella

Merkantil Bank Liga, 5. forduló – végeredmények

Ajka-Szentlőrinc 4-0 (Rétyi R. 23., 51., 68., Nagy K. 30.)

Kaposvár-Csákvár 2-2 (Szabó B. 30., Balázs Zs. 38., ill. Ganbold G. 40., Madarász M. 70.) – piros lap: Ur L. 72. (Kaposvár)

Pécsi MFC-Békéscsaba 0-0

Szeged-Budaörs 0-2 (Nyári P. 10., Molnár Cs. 87.)

Szolnok-Siófok 3-1 (Tamás L. 3., Tisza K. 81., Novák Cs. 87., ill. Kiss B. 31.)

DEAC-Nyíregyháza 1-0 (Nagy K. 87.)

Dorog-ETO FC Győr 2-0 (Papp M. 9., Vígh A. 86.)

Soroksár-Kazincbarcika 0-2 (Szűcs K. 26., Kovac A. 75.)

NB II: Otthon botlott a Vasas – a Haladás közel volt a nagy bravúrhoz