A forduló gólja: Szatmári István (Békéscsaba)

Az edzőváltáson átesett Nyíregyháza gólzáporos meccsen 6-3-ra győzte le a Békéscsaba együttesét. A forduló gólját viszont nem egy nyírségi, hanem egy viharsarki játékos szerezte, Szatmári István kapáslövését bármilyen bajnokságban és meccsen megirigyelnék.

A forduló potyagólja

A 4-1-es vendégsikerrel végződő Soroksár-ZTE mérkőzés utolsó találata egy ritkán látható potyagól volt: a zalaegerszegi Hudák Martin lövését védte be Steer Bence.

A forduló védései: Bese Balázs (Vasas)

A góllövőlistát vezető Balajti Ádám 58. percben szerzett góljával nyert a Vasas a Vác otthonában a szerdai játéknapon. Az angyalföldiek sikeréhez rengeteget tett hozzá Bese Balázs kapus, aki több bravúrral járult hozzá ahhoz, hogy érintetlen maradt csapata hálója.

A meccs elején Csillag lövését védte, de igazán a hajrában remekelt, a hosszabbításban bemutatott két további bravúrt is – derült ki a vasasfc.hu tudósításából.

A forduló triplázója: Pekár László (Nyíregyháza)

Mint már említettük, kilencgólos bajnokin múlta felül ellenfelét az ifj. Bozsik Józsefet a héten menesztő Nyíregyháza. A hétközi sikerhez elengedhetetlen volt Pekár László mesterhármasa is. A támadó az 55., a 62. és a 71. percben talált be.

Bozsik: “Nem a rutinon múlt ez, sokkal inkább a szerencsén” – interjú a Szpari 7 ponttal menesztett edzőjével

A forduló fordítása: Budafok – Mosonmagyaróvár 3-2

Biztatóan indult a szerdai bajnoki a kiesőhelyen álló Mosonmagyaróvár számára, Várhidi Péter együttese gyorsan kétgólos előnyt szerzett a Budafoki MTE otthonában. Aztán amilyen gyorsan gólokat szerzett a Mosonmagyaróvár, olyan gyorsan kiegyenlítettek a hazaiak, sőt az 51. percre már át is vették a vezetést. Erre nem volt válasza a mosoni csapatnak, így hiába a 2-0-s vezetés, pont nélkül maradtak.

A forduló pontmentése: Kaposvár – Győr 2-2

Cserejátékosai vezérletével mentett pontot Kaposváron az ETO: a győriek 2-0-s vesztésre álltak egészen a 80. percig, amikor a csereként beállt Koltai Tamás révén szépíteni tudtak. A 91. percben az egyenlítés is összejött, a szintén csereként a pályára lépő Szimcso Viktor állította be a 2-2-es végeredményt.

A forduló sejtelmes nyilatkozata: Waltner Róbert (Kaposvár)

A fentebb említett győri pontmentés után a kaposváriakat irányító Waltner Róbert sejtelmesen értékelt.

– Nehéz egy ilyen mérkőzés után beszélni. Először is szeretném megköszönni a szurkolóinknak a biztatást, nagyon jólesett. Ezt a meccset meg kellett volna nyernünk. Sajnálom a játékosaimat, de büszke vagyok rájuk, s teljesen együttérzek velük. Nem szeretnék arról beszélni, hogy ezt a mérkőzést miért nem mi nyertük meg. Remélem, az élet visszaadja majd, amit most elvett – idézi a korábbi támadót a rakoczifc.hu.