Az NB II harmadik fordulójának zárómérkőzésén a Békéscsaba fogadta az előző körben a Soroksár ellen kiütéses, 5-2-es győzelmet arató Vasast.

A találkozót aktívabban kezdte az angyalföldi együttes, amely Szivacski és Király révén is veszélyeztetett, ám némiképp a semmiből mégis a hazaiak szereztek vezetést egy ellentámadást követően: a 11. percben Pilán jobb oldali beadása után Bidzilya lőtt a jobb alsó sarokba. Egy perccel később majdnem jött az egyenlítés, Birtalan és Balajti tetszetős kényszerítője után utóbbi került helyzetbe 7 méterre a kaputól, de Uram bravúrral hárított. Az első játékrész hátralévő részében is többnyire a békéscsabaiak térfelén zajlott a játék, a szünethez közeledve Hinora lövése jelentette a legnagyobb veszélyt, de negyvenöt perc után maradt az 1-0.

A második félidőben sem változott a játék képe, a Vasas játszott mezőnyfölényben, ám ezúttal már kevesebb helyzetet tudott kialakítani. Az 59. percben Birtalan esett el Szélpál mellett a hazai tizenhatoson belül, ám a játékvezető nem ítélt tizenegyest annak ellenére, hogy megvolt a kontakt a két játékos között. Nem sokkal később ismét egy pontrúgás után ünnepelhetett gólt a Békéscsaba: a 70. percben egy bal oldali szöglet után Faragó csúsztatott a hosszú sarokba, 2-0. A folytatásban már nem esett újabb gól, a helyzeteit jobban kihasználó Békéscsaba otthon tartotta a három pontot.

NB II, 3. forduló

Békéscsaba-Vasas 2-0 (Bidzilya 11., Faragó 70.)