Múlt vasárnap, a Pécs ellen játszotta pályaavató mérkőzését az NB II-ben szereplő Kazincbarcika. A találkozó azonban nem Vitelki Zoltán vezetőedző együttesének tervei szerint alakult, a másodosztályban újonc pécsiek Óvári büntetőből szerzett góljával elvitték a három pontot, elrontva a hazaiak ünnepét.

A történtek után a Kazincbarcika tulajdonosa, Sztupák Péter a borsodi klub honlapján tekintett vissza a múlt hétvégén történtekre. Nem leplezte csalódottságát, ugyanakkor egy gesztust is tett a szurkolók felé a klubvezető.

– Nagyon szomorúan álltam én is a pálya mellett, és amikor utoljára belefújt a mérkőzés játékvezetője a sípjába, legszívesebben azonnal hazamentem volna a standionból – fogalmazott Sztupák Péter. – Persze ezt nem tettem meg, hiszen a munkatársaim, akik a kiváló rendezésben, valamint az évekig tartó előkészületekben részt vettek, megérdemelték a dicséretet, és sok szurkoló gratuláló jókívánságát közvetítettem feléjük. A játékosaink is nagyon szomorúak voltak, hogy így sikerült a mérkőzés, persze ez semmiség volt, a szurkolóink és jómagam csalódottságához képest. Akárhogy is sikerült ez a vasárnap, ők a klub focistái, a mi labdarúgóink, hibáikkal, erősségeikkel együtt is. Biztos vagyok benne, hogy lesz még sokkal jobb is az ő játékuk, hiszen nem is oly rég legyőztük az MTK-t, döntetlent játszottunk a Vasassal és a Kaposvárral. Most vasárnap kikaptunk. Meg nem történtté az esetet sajnos nem tudják sem ők, sem mi, vezetők tenni – bár nagyon szeretnénk – de közösen vállalva felelősségünket, úgy érezzük, hogy ezzel a vasárnap estével tartozunk kedves szurkolóinknak.

A tulajdonos elmondta: a következő hazai bajnokira a játékosok fizetik ki a szurkolók belépőjegyeit, a klub pedig minden kilátogató drukkert vendégül lát egy italra.

Olyan közös döntés született, hogy a Kolorcity Kazincbarcika SC játékosai az augusztus 26-i Dorog elleni hazai mérkőzésre meghívják a Tisztelt Szurkolóinkat azzal, hogy a jegyek árát most a játékosok maguk fogják állni. Ennek értelmében a játékoskeret vásárolja meg minden kilátogató szurkoló jegyét.

És hogy még jobb kedvvel érkezzenek hozzánk a szurkolók, a mérkőzésen a KBSC FC Kft. vendégül lát minden szurkolót egy italra (sör vagy üdítő) – tette hozzá Sztupák Péter.

A Kolorcity Kazincbarcika most vasárnap a Soroksár vendége lesz, majd szerdán fogadja a Dorogot. A csapat négy forduló után két döntetlennel és két vereséggel 17. az NB II tabelláján.