Rendkívül nemes gesztusokról számolt be a Vasas FC klubhonlapja: a népszerű klub vezetői, dolgozói és játékosai összefogtak és több kórházat is támogattak, továbbá a szurkolókról sem feledkeztek meg.

“A Vasas labdarúgása tiszteletét és megbecsülését fejezi ki a koronavírus-veszély ellen hadat viselő egészségügyi dolgozók munkáját látva, így nem is volt kérdés, hogy megfeszített mindennapjaikat, körülményeiket támogatni kívánjuk” – olvasható az angyalföldiek klubhonlapján.

Nagy Miklós sportigazgató, a Vasas Futball Club felnőtt játékosai és a stábtagok, illetve a Vasas Kubala Akadémia közös támogatásával számos olyan területet céloztak meg, ahol égető szükség volt az azonnali segítségre.

Dr. Bugyi István Kórház sürgősségi betegellátó osztály, Szentes:  “A hatékonyabb munkavégzés érdekében klubunk két olyan – monitorral ellátott – berendezést vásárolt a kórház sürgősségi osztálya számára, mely segítségével biztosított a folyamatos és biztonságos megfigyelés, az érintkezést ezzel minimálisra csökkentve.”

Nyírő Gyula OPAI, Budapest:30 napra elegendő meleg étel, ásványvíz és kávé a dolgozóknak. Az osztályra felnőtt csapatunk tagjai és az Armata Rossoblu szurkolói csoport képviselői több hétre elegendő palackozott ásványvízzel és kávéval érkeztek, kifejezve azt a tiszteletet, amit az angyalföldi intézmény dolgozóinak erőn felüli munkája kivívott.”

Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház sürgősségi betegellátó osztály, Budapest: “100 ágyra biztosított steril textília. A részlegen 100 ágy számára a Vasas FC olyan textíliákat biztosít, melyek az egészségügyben magas szinten elvárt, maximális követelményeknek felelnek meg.”

A cikkből továbbá kiderül, hogy egy eddig divatáruval foglalkozó cég maszkok gyártására állt át, a klub pedig megragadta az alkalmat, hogy “ha már maszk, akkor az legyen Vasas-maszk”! Az első – 3 rétegű, szűrővel kiegészíthető – 100 db védőeszköz elkészült és bevált, klubhovatartozást erősítve piros színben, a további gyártás pedig folyamatban van.

A klub nem feledkezett meg szurkolóiról sem, a fertőzésnek leginkább kitett és veszélyeztetett idősebb generáció tagjainak, illetve a nehéz körülmények között élő drukkerek kezét nem engedték el. A szurkolói csoportok közreműködésével a klub felmérést végzett, melynek alapján a játékosok és stáb képviselői a Vasas FC és a Vasas Kubala Akadémia “szeretetcsomagjait” juttatták el a felnőtt csapatot hosszú évek óta kitartóan buzdító drukkerekhez.

A klubhonlap megjegyzi, a fokozott egészségügyi előírásokat betartva, személyes érintkezés nélkül keresték fel a játékosok a szurkolókat, a reakciók láttán pedig nehéz szavakat találni.

A jótékonykodásról egy videó is készült.