Hivatalos honlapján jelentette be az élvonalban szereplő MTK Budapest, hogy Schäfer András a Serie A-ban szereplő Genoa CFC klubjánál folytatja pályafutását. Mint ismert, szerdán az olasz csapat ajánlatot tett Schäfer játékjogáért, amelyet többfordulós egyeztetés után az MTK Budapest elfogadott.

A hivatalos honlap kiemeli, a döntés során a klub érdekei mellett – ezúttal is – kiemelten tekintettel voltak a játékos karrierjének további fejlődésére is. A 19 éves játékos ezt követően sikeresen átesett – az ilyenkor esedékes – orvosi vizsgálaton, majd a pénteki nap folyamán mindenben megállapodásra jutott az olasz klubbal, így a klubváltás hivatalossá vált.

A közlemény azt írja, az MTK Budapest büszke arra, hogy tudatos stratégia eredményeként egyik tehetségünket egy európai topbajnokságban szereplő klub kivásárolja élő szerződéséből.

A szombathelyi Schäfer András évek óta a Sándor Károly Akadémia növendéke volt, mielőtt 2017 januárjában csatlakozott a felnőtt kerethez. Négy hónappal később, alig 17 évesen már bajnokin is bemutatkozott az élvonalban, gyorsan megmutatta, mekkora potenciál rejlik benne, majd egyre inkább alapembernek számított az MTK-ban. Teljesítményének elismeréseként igazolta le most, másfél évvel szerződése lejárta előtt a Genoa CFC – derül ki a hivatalos honlap közleményéből.