Az MTK csütörtökön reggel jelentette be, hogy a Haladás elleni bajnokija elhalasztását kéri az MLSZ-től. Ennek oka, hogy

a kék-fehérek keretének jelentős része gyomor-bélhuruttal járó vírusinfekciót kapott, és ez a játékosok közel kétharmadát, valamint a szakmai stáb pár tagját is érinti.

Miután a fertőzés már az utánpótlás-játékosokat is elérte (több korosztály tagjait haza is kellett küldeni az akadémiáról), ezért a betegség továbbterjedése sem kizárható.

“Azt a szempontot is figyelembe véve, hogy jelenleg nem áll rendelkezésünkre annyi egészséges labdarúgó a keretben, hogy vállalni tudjuk a soron következő bajnoki mérkőzés lejátszását, a szombati napon esedékes mérkőzésünk elhalasztását kérvényeztük a szövetségtől egy későbbi időpontra (április 23. vagy 24.). Szintén kértük az U16-os és U17-es csapat debreceni bajnokijának halasztását” – írja az mtkbudapest.hu.

Dr. Dreissiger Imre, az MTK Budapest csapatorvosa bővebben is kifejtette a halasztás okát és körülményeit.

A debreceni bajnoki mérkőzés másnapján csapatunk egyik játékosa rosszul érezte magát, lázzal, hasmenéssel, hányással és végtag-fájdalmakkal küszködött. Azonnali kezelést kapott, így két napon belül jobban is lett, viszont hétfőtől kezdve sorra, egymás után több játékosnál is hasonló – gyomor-bélhuruttal járó vírusinfekcióból fakadó – tünetek léptek fel. Mindenki megkapta a megfelelő terápiát, akadt, akinél infúziós kezelésre is szükség volt. A keret jelentős része legyengült állapotban van, egyrészt a vírusos betegség miatt, másrészt mert az edzéseken értelemszerűen nem tudtak részt venni a hét közepéig. Mindent megtettünk azért, hogy a játékosok minél jobb állapotba kerüljenek, és hogy megakadályozzuk a továbbfertőződéseket, de utóbbi ezzel együtt sem zárható ki. Mivel az U19-es együttesünk is Budapesten készül, így sajnos náluk is jelentkeztek hasonló tünetek, így a keret feltöltése onnan sem megoldható – adott tájékoztatást a csapatnál fellépő problémákról a szakember.

Tovább romlott a helyzet az MTK-nál: három korosztálynál is halasztást kértek