Az olasz transzferguru, Gianluca Di Marzio értesülése szerint a Serie A-ban szereplő Genoa kivásárolhatja az MTK Budapest labdarúgóját, Schäfer Andrást, akiért hajlandóak lennének jelentős vételárat fizetni. A hírről az elmúlt órákban szinte a teljes olaszországi sportsajtó – így a Sky vagy Calciomercato is – beszámolt.

A középpályás tizenöt évesen került a fővárosi kék-fehérek utánpótlásába, a felnőtt kerethez pedig 2017 januárjában csatlakozott. Schäfer négy hónappal később, a Gyirmót FC Győr elleni bajnokin mutatkozott be az élvonalban, majd a következő szezonban már alapembernek számított a másodosztályban.

Feczkó Tamás vezetőedző a most futó szezonban is kulcsszerepet szánt a tizenkilenc éves játékosnak, az ősszel tizenkét alkalommal volt a kezdőcsapat tagja, a Haladás ellen pedig gólt is szerzett. Schäfer több poszton is bevethető, hiszen belső középpályásként, de szélső támadóként is alkalmazták már, de arra is akadt példa, hogy kényszerből jobboldali védőként is bizonyíthatott. A fiatal játékos az egyik legtöbbet sprintelő játékosnak számít a hazai mezőnyben, a mérések szerint ezen a téren rendre kimagasló adatai vannak a bajnoki meccseken.

Ő az a fiatal, akit Marco Rossi az egyik olyan tehetségként jelölt meg, akin rajta tartja a szemét, korábbi cikkünkben a személyes kedvencének nevezte.

Hivatalos: Ajánlatot tettek az MTK legnagyobb tehetségéért, orvosira várják