Ismét megrendezte hagyományos szurkolói ankétját az MTK Budapest és az MTK Baráti Kör.

Bemutatkoztak az új igazolások (az ukrán Evgen Szelin és Artem Kicsak, a Balmazújvárosból érkezett Horváth László, a volt kispesti Patrick Ikenne-King, a Mezőkövesdről igazolt Bognár István és a Németországból hazatért Pintér Ádám) és válaszoltak a felmerülő kérdésekre – ahogy Kanta József csapatkapitány is -, majd Polyák Balázs sportigazgató és Feczkó Tamás vezetőedző reagált a szurkolói felvetésekre.

Feczkó Tamás igen elégedetten nyilatkozott a csapat megerősítéséről és arról is beszélt, mik az elvárásai az NB I-es rajton (miután az ankéton több drukker is arról beszélt, hogy akár pénzt is tennének arra, hogy sikeresen szerepel majd az együttes az új szezonban):

Odajött hozzám Kanta Józsi és azt mondta, hogy évek óta nem volt olyan a csapatnál, hogy meg kelljen azért küzdeni, hogy a kispadra leülhessen valaki. (…)  nagyon örülnék, ha mindenki sok pénzt tenne az MTK bajnoki címére és megnyernék, de látni kell azért, hogy újonccsapat vagyunk, ez a 12 csapatos NB I nagyon nehéz. Sokan mondják, hogy a Videoton és a Ferencváros kiemelkedik, de a 3. és a 12. hely között nagyon kicsi a különbség. Ezért fontos, hogy az elején odafigyeljünk és hiba nélkül hozzuk a meccseket, de nem lesz egyszerű, hiszen a tavalyi 3.-hoz és kupagyőzteshez látogatunk, majd jön hozzánk a tavalyi 2., de bízom benne, hogy hat ponttal kezdjük a bajnokságot – tekintett előre merészen a vezetőedző, aki egyesével megválaszolta a szurkolói felvetéseket arról, melyik játékos épp miért azon a poszton játszik, ahol, kitért a labdarúgók megfelelő fizikai állapotára a mérések alapján, de azt is kiemelte, számára miért fontos, hogy minden egyes játékosa nagyjából ugyanannyi időt kapjon a bizonyításra a felkészülés során.

Jól erősített az MTK, remek hangulatú Örökrangadó jön

Polyák Balázs a létesítményhelyzet kapcsán számolt be jó hírről.

Jövőbemutató és több mint bizakodásra ad okot, hogy mind a férfi, mind a női szakág egy éven belül költözni tud és olyan feltételek közé kerül majd, amelyet megérdemel – emelte ki a sportigazgató.

A kék-fehérek sikeres átigazolási időszakon vannak túl, hiszen minőségi légiósokat igazoltak, magyar válogatott játékost hoztak haza Pintér Ádám személyében, de náluk kötött ki a sokak által csábított Bognár István is. Az igazolásokat lebonyolító sportigazgató kérdésre elmondta, hogy a keret nagyjából véglegesnek tekinthető.

Polyák kitért arra is, hogy a második fordulóban az Örökrangadó kiemelt eseménye lehet a bajnokságnak, és szeretnének az első hazai meccsükön felejthetetlen élményt nyújtani a szurkolóknak, mind körítésben, mind játékban. A klubnál jól fogynak a bérletek és a jegyek, de a jövő héten is folytatják az árusítást.

Az ankét megtekinthető videón itt:

Ankét.

Közzétette: MTK Budapest – 2018. július 18., szerda

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban megtartott eseményen a jelenlévők megemlékeztek a napokban elhunyt Stern Péterről.

Bemutatta a kék-fehér klub a 2018/2019-ben használt mezeket is, így a hazai, az idegenbeli és a közeledő, Ferencváros elleni mérkőzésen viselendő Örökrangadós dresszt is, mint ahogy a kapusok új mezét is.