Ulysse Diallo három korábbi klubjánál (Ferencváros, Mezőkövesd, Puskás Akadémia) 63 bajnoki mérkőzésen 15 alkalommal volt eredményes, de 4 gólpasszt is kiosztott, míg a Magyar Kupában további három gólja és három gólpassza akad. Korábban Ricardo Moniz és Pintér Attila nagy kedvencének is számított a 26 éves, látványos gólokat is szerző játékos, aki a portugál élvonalban is szerepelt a Maritimo csapatában.

A legutóbb Felcsúton szereplő mali támadó szabadon igazolható játékosként érkezett az MTK-hoz, és már az edzésekbe is bekapcsolódott – írta csütörtökön az mtkbudapest.hu a fél plusz két évre szóló szerződés aláírását követően.

Diallo érkezésével tovább bővülnek a variációs lehetőségeink a csapat támadójátékában, hiszen egy nagyon jó felépítésű, gyors, erőszakos center érkezett, aki állandó veszélyt jelent a kapura. Egy nagyon sokoldalú támadóról van szó, amit a szerzett góljai is mutatnak: volt, amikor ziccerben talált be, előfordult, hogy a testi erejét használta ki remekül, fejjel is többször eredményes volt, és látványos találatai is akadtak bőven. Előélete alapján joggal bízunk abban, hogy nálunk tovább gyarapítja góljai számát, ezáltal csapatunk még eredményesebben szerepelhet – nyilatkozta Polyák Balázs, az MTK sportigazgatója.

– Az MTK egy órási klub, nagy hagyományokkal, mindent elmond az a tény, hogy több mint 130 éve alapították – kezdte bemutatkozását a klubhonlapon a frissen igazolt támadó. – Volt lehetőségem körbejárni a stadiont is, és nagyon tetszik, máris elképzeltem, milyen lehet itt majd pályára lépni. Az ősz egy részét ki kellett hagynom, ezt nehezen éltem meg, mert nagyon szeretek futballozni. Alig vártam, hogy újra bizonyíthassak. Több megkeresésem is volt az utóbbi időszakban, de vártam a legmegfelelőbbre, és ez most jött el. Mindenképpen szerettem volna Magyarországon maradni, mert megszerettem az országot, és tetszik a liga is, érdekes kihívás, hogy itt bárki legyőzhet bárkit. 

Rossi olasz klasszishoz hasonlította Schäfert: “Két-három poszton is bevethető, a Serie A-ban is játszhat”