Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, az MTK Budapest vezetése rendkívüli helyzet, azaz egy súlyos betegséghullám miatt az MLSZ Versenybizottságához fordult, kérve a Haladás elleni szombati bajnoki mérkőzés elhalasztását. A helyzet annyira komoly, hogy három korosztályos együttesnél szintén halasztást kért a klub hasonló okok miatt.

A helyzetet jól jellemzi, amit az MTK középpályása, Vogyicska Bálint nyilatkozott, illetve leírt a Blikknek beszélve, ő maga például kórházba került és három kilót fogyott a gyomor-bélhuruttal járó vírusinfekció miatt.

A hét közepétől edzésbe álltam, de három kilót így is fogytam. És én még jobban jártam, mivel a mérkőzést követő napokban túljutottam a nehezén, a többiek nagy része viszont még jelenleg is szenved a betegségtől – mondta Vogyicska a lapnak.

Három éve lehetett halasztani

A Haladás, majd az MLSZ azonban úgy döntött, nem járul hozzá a halasztáshoz, ami azért is furcsa, mert nem is olyan régen, egy ennyire nem súlyos esetnél teljesen ellentétes döntések születtek. 2016 februárjában a Paksi FC hivatalos közleményben számolt be egy, a csapatot sújtó betegségről, illetve egy bakteriális fertőzésről, amely a klub két alkalmazottját érintette. Emiatt a tolnaiak épp az MTK elleni bajnoki mérkőzésük elhalasztását kérték – sikerrel.

Akkor az MLSZ és a mostani ügyben is érintett MTK is sportszerűen belement a találkozó későbbi időpontban történő lejátszásába.

Az MTK Budapest természetesen együttműködik Csertői Aurél együttesével, elfogadja a halasztás tényét, melyhez a Magyar Labdarúgó-szövetség már hozzá is járult. A klubok vezetői egyeztetnek, hogy a feszített menetrend mellett mikor tudják lejátszani az elmaradó találkozót” – szólt a kék-fehérek akkor reakciója.

Ehhez képest rövid időn belül, egy hasonló, de még súlyosabb és több korosztályt esetben nem járultak hozzá a felek a halasztáshoz, hiába érintett az MTK keretének mintegy kétharmada a betegségben.

Bár az MTK-játékosok nyilatkozatai alapján sokakat alaposan megviselt a betegség, és ugye akadt, aki 3 kilót fogyott, a kék-fehérek tudomásul veszik a döntést: “Klubunk elfogadja a döntést, és természetesen a körülmények ellenére megpróbálunk minél jobban felkészülni a mérkőzésre” – írták a Facebookon megjelent reakciójukban.

Az MLSZ versenyigazgatósága – figyelembe véve az ellenfél hozzájárulásának hiányát – nem adott helyt az MTK Budapest…

Közzétette: MTK Budapest – 2019. április 12., péntek