A Merkantil Bank NB II idényére készülő MTK Budapest szurkolói ankétján a jelenlévő fiatal játékosok – Mezei Szabolcs, Kata Mihály és Zuigeber Ákos – mutatkoztak be a drukkereknek, illetve beszéltek elvárásaikról.

A néhány hete kinevezett új vezetőedző, a német Michael Boris a csapat összeállításáról beszélt az ilyenkor szokásos szurkolói felvetésekre, amelyekben a drukkerek javaslatokat is tettek arra, kiket, és milyen poszton látnának szívesen a pályán.

Ismerem a játékosokat, plusz a stábomban is remek szakemberek vannak, ha olyan hibát követnék el, hogy mondjuk a belső középpályást állítom a kapuba, biztosan szólnának nekem – válaszolt viccesen Boris.

Fel vagyunk készülve minden eshetőségre, és a keretben megvannak azok a lehetőségek, amivel tudunk változtatni kényszerhelyzetben, például sérülések esetén.

Az edzőmeccsek is azt szolgálták, hogy mindig legyen több variációnk minden játékhelyzetre és az egyes posztokra. Ami a kapushelyzetet illeti: Bese az első meccsen eltiltott lesz, a jó hír viszont, hogy Somodi felépülése jól halad, így lehetőséget kap az Újpest ellen. Felmerült kritikaként, hogy a baloldalon gondjaink lehetnek. Szerintem 3-4 jó futballistánk is van oda. Deutsch és Szerencsi sajnos sérültek, őket várjuk vissza, de Nagy Zsombor remekül megállta a helyét ezen a poszton is. Ami a csapat eddigi teljesítményét illeti: a játékosok általában nem voltak frissek, mert nem az eredmény volt a fontos, de az Újpest elleni főpróbán már megpróbálunk frissek lenni. A fiatalok remekül dolgoznak, gólokat rúgtak az eddigi meccseken, reményteljes szezon előtt állunk – idézi a szakembert az mtkbudapest.hu.

Polyák Balázs sportigazgató kiemelte,

hogy a 26-os keretből 21 játékos a klubnál nevelkedett, ez egyedülálló itthon, de emellé eredményt is szeretnénk párosítani.

A klubvezető egy szurkolói kérdésre elmondta, hogy a klub anyagi helyzete stabil, a tulajdonosi hozzájárulás alapján biztosan kijelenthető, hogy nem fordulhatnak elő elmaradások, ki nem fizetett játékosok. Akadt olyan kérdező is, aki Gera Dániel és Pintér Ádám sorsát firtatta.

A Gera Dániel eladásáról szóló pletykák minden alapot nélkülöztek, rá komolyan számítunk, egyszerűen a sérülése miatt nem bevethető egyelőre. Pintér Ádám itt van, a csapattal edz, és minden esély megvan arra, hogy ha itthon marad, akkor más magyar csapatban nem lép pályára, csak az MTK-ban – mondta Polyák.

A teljes beszámoló az ankétról itt!