Az Európa Liga csoportkörében korábban kétszer is szereplő FK Qabala ellen magabiztos játékkal győzött 3-0-ra az NB II-es MTK Budapest, amelynek így harmadik felkészülési összecsapáson megvan a harmadik sikere is – írja az mtkbudapest.hu.

A klubhonlap beszámolója szerint a második félidő elején sikerült megszereznie a vezetést a magyar csapatnak, a sarokrúgás után Bakit rántották le a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Vass Patrik magabiztosan a jobb sarokba lőtte a másik irányba mozduló kapus mellett (0-1). Tíz percre rá Szatmári István fülelt le egy rosszul keresztbe lőtt labdát a tizenhatosnál és jobbal a kapuba lőtt 14 méterről (0-2). Sokat nem kellett várni a harmadikra sem, a Köln ellen triplázó Prosser Dániel kilenc minutummal a becserélése után elfutott a jobb szélen és nem hibázta el a lehetőséget (0-3).

Az utolsó tíz percre két akadémista, Lehoczky Roland és Kwaku Agyemang is lehetőséget kapott a szakmai stábtól.

Felkészülési mérkőzés, Törökország

FK Qabala (azeri) – MTK Budapest 0-3 (Vass 52. – büntetőből, Szatmári 61., Prosser 69.)

MTK Budapest: Bese (Varga 46.) – Baki (Katona 60.), Varju (Lehoczky 79.), Pintér (Schön 46.), Nagy – Kanta (Cseke 46.), Mezei (Kovács 46.), Palincsár (Törőcsik 60.) – Vass (Prosser 60.), Lencse (Bíró 46.), Szatmári (Kwaku 79.).