A jövőben a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia korábbi vezetője, Tamási Zsolt irányítja a kék-fehér együttes szakmai munkáját – írja az mtkbudapest.hu.

Mint ismeretes, az MTK az ősszel igen rapszodikus teljesítményt nyújtott és 19 fordulót követően csak a 11., kiesést jelentő pozíciót tudta elérni, miközben például idegenben – egyetlen csapatként a mezőnyben – győzelem nélkül maradt, de otthon (illetve albérletben) sem tudott kiemelkedő produkálni, sőt.

A klubvezetés a gyengébb szereplés miatt edzőváltásra határozta el magát és bejelentette, hogy felbontotta az eddigi tréner, az MTK-nál kisebb-nagyobb megszakításokkal 2004 óta dolgozó Vaszilisz Teodoru szerződését. A miskolci születésű, 54 éves tréner az utánpótlásban, majd másodedzőként, végül, László Csaba távozása után, 2016 februárjától vezetőedzőként közreműködött a kék-fehéreknél. 38 tétmérkőzésen 12 győzelem mellett 13 döntetlen és vereség volt a mérlege.

Az MTK Budapest új vezetőedzője, Tamási Zsolt 1965-ben, Győrben született. Labdarúgó-pályafutása az ETO együttesében kezdődött, de súlyos sérülések után abba kellett hagynia az aktív sportolást. Tanárképző-főiskolát végzett, ezalatt szerezte meg az első edzői képesítését. Első munkahelye a Győri Elektromos serdülő csapata volt, 1990-ben. Ekkor Szentes Lázár volt a győriek klubigazgatója, aki edzőnek hívta az utánpótláshoz, ahol végigjárta a „szamárlétrát”, és az U19-es korosztálynál fejezte be a munkát. Garami József kérte fel, hogy legyen a pályaedzője, így a felnőtt labdarúgás lett az élete. Egy éven át dolgozott a mesteredző segítőjeként, majd Varga Zoltán mellett tevékenykedett. Varga távozása után ő lett az NB I-es csapat vezetőedzője. Kieső helyen vette át a csapatot, és sikerült a legmagasabb osztályban tartania Győri ETO együttesét. Ekkor a klubon belül változások történtek így távozott szülővárosából, és Jámbor János hívására a Vasasba szerződött. Vezetésével a Magyar Kupában elődöntőbe került a klub, és a későbbi győztes Fraditól kapott ki, de emellett feljutott az NB I-be. Itt nyolc forduló után váltak el útjaik, majd 2005-ben szerződést kötött az MTK-val. Fél évig Budapesten, a Lantos Mihály Sporttelepen dolgozott az 1989-es korosztállyal, majd nyáron Agárdra került, ahol azóta is a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián dolgozik, mint szakmai igazgató, és a mindenkori legidősebb korosztály edzője. Az akadémián nevelkedett fiatalok közül, a 2001-es alapítás óta 63 labdarúgó mutatkozott be a magyar labdarúgás legmagasabb osztályában. Eközben Tamási Zsolt, Both József mellett tevékenykedett a 89-es korosztály U17-es Európa-bajnoki döntőjében. Tagja volt az MLSZ Ad hoc Bizottságnak és az Utánpótlás Tanácsadó Testületnek. Jelenleg az Magyar Labdarúgó Szövetség Szakmai Bizottságában dolgozik. 2014 októberétől az MTK Budapest Brüll Alfréd Akadémiájának vezetőségi tagja.

Tamási az új feladatáról így nyilatkozott:

– Meglepett a felkérés. Mindig remek kapcsolatot ápoltam a felnőtt gárda vezetőedzőjével, így Cikivel is. Tizenkét éve az akadémián dolgozom, így váratlanul ért, hogy ilyen ajánlat érkezik. Végül örömmel vállaltam a feladatot. Mindössze annyi kérésem volt, hogy az agárdi szakmai munkát a jövőben is felügyelhessem. A szerződésem 2017. június 30-ig szól, de benne van – a szereplés, eredményesség függvényében – opciósan további két év lehetősége.