Az MTK a szerb élvonalban szereplő, újvidéki FK Proleter csapatát győzte le Gera Dániel első félidőben esett találatával. A kék-fehérek a változatos és sok helyzetet hozó mérkőzés 38. percében döntöttek: Vass Patrik szabadrúgását Gengeliczki ívelte a hosszúra, ahol Gera kapásból a kapuba bombázott – számolt be az mtkbudapest.hu.

Eközben a Paks az NB II-es Kaposvárral vívott zöld-fehér csatát és az esélyeknek megfelelően támadólag is lépett fel ellenfelével szemben. A 21. percben vezetést is szereztek a tolnaiak: Remili kapott egy remek labdát Harasztitól a bal oldalon és a kilépő kapus mellett elegánsan a hosszú alsóba csavart (1-0). Nem sokkal később jött azonban a Kaposvár egyenlítése, a 23. percben Andorka értékesített egy büntetőt (1-1).

A második félidő elején az NB I-es gárda újra megszerezte a vezetést, méghozzá egy szépségdíjas góllal: az 56. percben Hahn egy felpattanó labdát emelt a kapus feje fölött a hálóba úgy 18 méterről (2-1). Erre is volt válasza azonban a somogyiaknak, a 62. percben Szakály Attila közelről a hálóba bombázott egy, a Rácz kapusról kipattanó labdát (2-2) – írja a paksifc.hu.

A Honvéd az NB II-ben a feljutásért küzdő Gyirmótot fogadta a Bozsik-stadionban és 4-2-re győzött. Pedig a vendégek már a 7. percben vezetést szereztek, ám Danilo egy kipattanót a kapuba vágva már az első félidőben egyenlített (1-1), sőt, a szünet előtti pillanatokban Pilík is betalált egy ügyes összjáték végén (2-1).

Az 55. percben, Tischler passza után Holender is eredményes volt (3-1), tíz perc múlva pedig a visszatérőben lévő Hidi Patrik vette be egy szép lövéssel a gyirmóti kaput (4-2). A végeredményt Vólent állította be büntetőből.

Felkészülési mérkőzések:

MTK Budapest – FK Proleter 1-0 (Gera D. 38.)

MTK: Horváth (Varga, a szünetben) – Varju, Balogh, Gengeliczki (Baki, 61.), Nagy B. – Vass Á. – Vass P., Vogyicska, Takács (Lencse, 61.), Gera – Torghelle (Kulcsár, 61.)


Paksi FC – Kaposvár 2-2 (Remili 21., Hahn 56., ill. Andorka 23. – 11-esből, Szakály A. 62.)

Paks: Nagy G.(Rácz G., a szünetben) – Kővári, Nagy Á., Fejes, Berdó (Kiliti, a szünetben) – Egerszegi, Papp K. (Kecskés, a szünetben), Bertus (Nagy R., 60.) – Haraszti (Bartha, 60.), Hahn (Simon A., 60.), Remili

Kaposvár: Bonnyai (Pogacsics, a szünetben) – Csiszer (Vachtler, a szünetben), Lakatos G., Tratnyek (Szabó A., a szünetben), Fodor M. (Hadaró, a szünetben) – Godzsajev (Zsiga, a szünetben), Nagy R. (Nagy K., a szünetben), Tömösvári (Szakály A., a szünetben), Kollega (Bíró D., a szünetben) – Nagy J. (Beliczky, a szünetben), Andorka


Budapest Honvéd – Gyirmót FC 4-2 (Danilo 42., Pilík 45., Holender 55., Hidi 65., ill. Strestik 7., Vólent 86. – 11-esből)

Honvéd: Horváth A. – Batik, Kamber (Lovric), Dino (Temesvári) – Kovács N., Holdampf (Vadócz), Heffler T. (Hidi), Pilík (Májer), Uzoma (Kukoc) – Danilo (Tischler), N’Gog (Holender)

Gyirmót: Rengel – Varga P. (Horváth Cs.), Villám (Lázár), Széles (Présinger) – Kontár, Gelencsér (Németh G.) – Heffler N. (Hejreczki), Strestik (Nagy P.), Sandal (Csongrádi) – Horváth R. (Vólent)

Korábban:

Ferencváros – Vasas FC 1-0 – bővebben itt!