A csakfoci.hu is beszámolt arról, hogy Michael Boris személyében új vezetőedző irányítja a folytatásban az MTK labdarúgócsapatát, de a szakmai stábnál történtek további változások is.

A kapusok felkészítéséért a jövőben Elbert András felel majd, a korábbi olimpiai válogatott hálóőr legutóbb az UTE Labdarúgó Akadémiáján volt a vezető kapusedző, azt megelőzően éveken át dolgozott Kuvaitban. A hét folyamán egy tapasztalt pályaedző is érkezik még a szakmai stábba. Farkas Attila a folytatásban videóelemzőként dolgozik majd, míg az erőnléti edző továbbra is György Rolland lesz.

Az első keret stábja az eddiginél hangsúlyosabban épít majd Teodoru Vaszilisz munkájára is, aki tehetséggondozásért felelős edzőként külön is sokat foglalkozik majd a keret fiataljaival, akikkel az elmúlt időszakban már szorosan együtt dolgozott.

Az eddigi stábból többen is tovább folytatják a munkát, íme a névsor: dr. Dreissiger Imre (csapatorvos), dr. Kincses Dániel (csapatorvos), Riba Dániel (masszőr), Dömök István (masszőr), Sipos Péter (fizioterapeuta), Janta Gábor (technikai vezető), Balogh Orsolya (csapatmenedzser), Máté Gábor (szertáros), Vass László (játékos-megfigyelő).

A klubhonlap tájékoztatása szerint Michael Boris előbb tartott egy csapatértekezletet, majd levezényelte az első tréninget az MTK Budapest edzőjeként.

Hosszú edzés volt, közel két órás. Jó benyomást keltettek a játékosok. Nyújtással kezdtünk, aztán jött a labdás rész, láttam jó megmozdulásokat, remélem felvettétek a legszebb gólt is. Jó kezdés volt, nem is volt túl meleg, jöhet a következő lépés. Szombaton érkezik az első edzőmeccs, fel kell készülnünk, nem kimondottan a mérkőzésre, hanem a taktikai elemekre. A legfontosabb, hogy készen álljunk, és meg tudjuk változtatni a stílusunkat – ismertette a német szakember az első benyomásait az első tréning után, majd a szombati edzőmeccsre is kitért.

Elsődleges, hogy nyerjünk, jól, nyomás nélkül focizzunk. Mélységi passzokat szeretnék látni, ez volt az első gyakorlat az első edzésen. Ugyanakkor általánosságban beszélünk mindenről, mert hat hetünk van felkészülni, ez elég mindenre.

Végül a tréning előtti csapatmegbeszélésből is mondott pár ízelítőt.

– A legfontosabb dolog, hogy csak akkor lehet célokat elérni, ha együtt vagyunk, együtt dolgozunk. Bemutattuk az új játékosoknak, és magamnak is a háttérstáb összes tagját. Az edzői körtől kezdve a technikai stábon át a mosónőig. Neki senki nem köszöni meg a munkáját, pedig fontos része a csapat egészének. Ez volt az első pont, a második pedig a szabályok átbeszélése volt, hogy milyen viselkedést szeretnék látni a csapattól. Nincsenek új szabályok, de el kellett mondani, hogy mit szeretnék látni a pályán, a pálya mellett, és az egymással való beszélgetés során.

Az mtkbudapest.hu beszámolója szerint az első gyakorláson már részt vettek az új igazolások, a kölcsönből visszatért játékosok, valamint a bajnok U19-es együttesből felkerült fiatalok is. A fővárosiak kerete a következő időszakban folyamatosan alakul, a változásokról pedig a klubhonlapon fognak beszámolni.

Íme, az első edzésen megjelent játékosok névsora (akadtak, akik még nem végezhettek teljes értékű edzésmunkát):

Baki Ákos, Bidzilya Anton, Bognár István, Deutsch Bence, Gera Dániel, Patrick Ikenne-King, Kanta József, Katona Máté, Lencse László, Pintér Ádám, Schön Szabolcs, Varju Benedek, Vass Patrik, Vogyicska Bálint (eddigi kerettagok), Deák István, Simon András, Somodi Bence (új igazolások), Babinszky Bence, Kapronczai Gergely, Kata Mihály, Kovács Máté, Törőcsik Péter, Zuigeber Ákos (U19-es csapatból felkerültek), Bese Balázs, Farkas Norbert, Nagy Zsombor, Palincsár Martin, Szatmári István, Szerencsi Miklós, Talabér Attila (kölcsönből visszatértek)