Az MTK Budapest kapusa, Artem Kicsak az ukrán szakportál, az ua-football.com kérdésére elmondta, mi a különbség az ukrán és a magyar bajnokság között.

Nem mondanám, hogy Ukrajnában gyengébb lenne a labdarúgás, teljesen más a sportág megközelítés. Ha az MTK-t az ukrán bajnokságba elhelyezzük, nehéz megmondani, hol lennénk. Ukrajnában a legjobb csapatok erősebbek, mint Magyarországon. De nem mindegyik, a Videoton és a Ferencváros keretében például több olyan játékos is van, akik magas szinten játszanak – kezdte Kicsak, majd kitért az edzések felépítésére.

Mindenki elfoglalt edzés előtt. Valaki a konditeremben vagy masszázson van, valaki dartsozik, vagy nem csinál semmit. Ezt mindenki magától érzi. Senki sem csinálja mindig ugyanazt. Az edzésen a csapatmunka azonban jól működik – fogalmazott a 29 éves kapus.

Kicsak elmondta a véleményét a stadionokról is.

Minden csapat új stadionokkal rendelkezik. Jelenleg az edzőpályánk rekonstrukciója folyik. A stadionban edzünk, minden feltétel adott: szauna, jakuzzi, edzőterem és regeneráció. Ukrajnában nem minden csapat rendelkezik olyan infrastruktúrával, hogy egyedül készüljön – fogalmazott.

Az MTK Budapest szombaton a Kisvárda elleni bajnokin folytatja a szereplést az OTP Bank Ligában, a találkozó 17:00 órakor kezdődik.