Az MTK hivatalos honlapjának beszámolója szerint megnyerte második edzőmeccsét a magyar együttes Törökországban: az ellenfél egy igazi helyi sztárcsapat, a Trabzonspor volt, amely jelenleg a második helyen áll a bajnokságban, míg korábban hatszor nyert bajnoki címet és nyolc alkalommal kupát.

A törököknél ott volt a kezdőcsapatban a két legnagyobb sztár, Yusuf Yazici és Abdülkadir Ömür is, mindkét játékost 10 millió eurónál magasabb összegre taksálják, így erős ellenféllel nézETT szembe az MTK.

Az első félidő első felében valamelyest a hazaiak voltak veszélyesebbek, de a kék-fehérek jól tartották magukat, amikor pedig kellett, akkor Horváth a helyén volt.

A félidő hajrájában azonban az MTK kerülhetett volna előnybe: előbb Kulcsár előtt adódott lehetőség, de bravúrral védett a kapus, majd Vass Patrik átlövésénél mentett a hazaiak hálóőre, így 0-0-al zárult a félidő, amelynek során sokat cseréltek a szakmai stábok.

Fordulás után a beszámoló szerint Kantáék kezdtek jobban, hiszen bő tíz perc elteltével kétgólos előnybe kerültek: az 50. percben Schäfer szép kiugratása után Gera lőtt 13 méterről a hosszú sarokba.

Nem sokkal később pedig egy szépen felépített akció során Ikenne-King lőtte középre a labdát, Pereira menteni akart a támadók elől, de öngólt vétett.

A kék-fehérek vezetése a folytatásban sem forgott veszélyben, Kicsaknak volt még egy szép védése.

A végig összeszedetten, koncentráltan futballozó magyar csapat élt a lehetőségekkel, és remek, 2-0-ás győzelmet aratott a Trabzonspor ellen a szombati hazaindulás előtt.

1. félidő: Horváth – Katona, Baki, Balogh, Szelin – Bidzilya A. – Kulcsár, Vogyicska, Bognár, Vass P. – Torghelle

2. félidő: Kicsak – Ikenne-King, Baki, Gengeliczki, Deutsch – Kanta – Gera, Schafer, Kapronczai/Zuigéber, Mihajlovics – Lencse

Edzőmeccsek: Török élcsapatot vert az MTK, NB I-es klubot a Vasas – a teljes program itt!