MTK

4000 néző, betonfal, Európában is különleges - ilyen az MTK új stadionja

Deutsch Tamás szerint az új Hidegkuti-stadion Európa legmodernebb létesítményei közé fog tartozni, az ízlésbeli véleményeket pedig tiszteletben tartja.
Dudás Gábor 2016. szeptember 30., péntek 11:19
Deutsch Tamás szerint az új Hidegkuti-stadion Európa legmodernebb létesítményei közé fog tartozni, az ízlésbeli véleményeket pedig tiszteletben tartja.
Szerző: Dudás Gábor 2016. szeptember 30., péntek 11:19

 

A kék-fehér klub elnöke pénteki sajtótájékoztatóján mindenekelőtt a világhálón megjelent kommentekről beszélt, amelyek a pálya alapvonalai mögött elhelyezkedő betonfalak közelségét, s látványát kritizálták. Megjegyezte, ezek a hozzászólok az elmúlt napokban úgy fogalmaztak meg sarkalatos véleményeket, hogy nem is látták, nem is láthatták még az elkészült létesítményt, hiszen a munkálatok továbbra is folynak.

Deutsch Tamás jelezte, a fal és az alapvonal között 7,5 méteres távolság van - a nemzetközi szabály 5 métert ír elő -, s természetesen labdafogó hálót is felszerelnek majd, ami megakadályozza a labdák visszapattanását. Az elnök kiemelte, Magyarországon öt, nemrég felépült vagy felújított stadionban - Ferencváros, Újpest, Debrecen, Mezőkövesd, Gyirmót - is kisebb az alapvonal és az építmény közötti különbség.

Hozzátette, október 13-án mindenkit szeretettel várnak a Sporting Lisboa elleni megnyitóünnepséggel egybekötött mérkőzésre.

Deutsch Tamás kijelentette, a bő másfél év alatt felépült stadion a nemzetközi és a hazai szabványoknak is tökéletesen megfelelő, különleges és modern megoldásokat alkalmazó létesítmény.

Az elnök két technikai részletre - amely különlegessé teszi az arénát - tért ki: a játéktér olyan technológiával készült, melynek lényege, hogy a természetes gyepszőnyegbe összesen 20 millió darab műanyag szálat helyeztek el. Ezt a fajta, úgynevezett hibrid gyepszőnyeget alkalmazzák többek közt a liverpooli Anfield Roadon, a manchesteri Old Trafford Stadionban, vagy éppen a milánói Giuseppe Meazzában. Ezen kívül a világítás is speciális, hiszen a hagyományos rendszerrel ellentétben az Új Hidegkuti Nándor Stadiont LED-rendszer világítja meg. Deutsch Tamás elmondta, Európában egyedül az Arsenal otthona, az Emirates Stadion rendelkezik ezzel a két rendszerrel (hibrid gyepszőnyeg és LED-pályavilágítás) együtt. Kiemelte, Magyarországon elsőként az MTK-nál alkalmazzák a szigetországban hagyományos megoldást, miszerint a kispadok nem a játéktér mellett helyezkednek el, hanem a nézőtér első sorában ülnek majd a cserejátékosok és a szakmai stáb.

Az új, 7,5 milliárd forintból épült - beleérve a bontást és a tervezést is - Új Hidegkuti Stadion az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 3-as kategóriájú létesítményének felel meg, ahol utánpótlás-, illetve felnőtt női válogatott mérkőzéseket, Bajnokok Ligája- és Európa Liga-selejtezőt is lehet rendezni.

Az elnök megjegyezte: az új stadionnal több nézőt is akarnak becsábítani, a régiben 1000-1500 közötti volt az átlagnézőszám, ezt szeretnék már a tavaszi szezonban felülmúlni, majd a jövőben, fokozatosan növelve, két-három bajnoki idény alatt nagyjából a 4000-es szám a cél.

Deutsch Tamás a sajtótájékoztatón beszámolt a szezon hátralevő részére (11 hazai mérkőzése lesz ebben az idényben még az MTK-nak) szóló jegy- és bérletárakról: az akadálymentes jegyek (1300 forint) mellett a legolcsóbb belépőkhöz a kék-fehérek ultrái juthatnak (2250 forint), míg az MTK egyesületi tagjai - minden szakosztályból - már 2450 forintért megtekinthetik a mérkőzéseket. A klub döntése értelmében nem kötelező a szurkolói kártya, ugyanakkor e nélkül kizárólag 8800 forintos áron lehet belépőt vásárolni, míg ugyanazokra a helyekre szurkolói vagy stadionkártyával 4900 forint egy jegy ára. A vendég szurkolók 2450 forintért válthatnak belépőt.

A Sporting Lisboa elleni stadionavató összecsapásra - amelyet telt ház esetén 5014-en tekinthetnek meg a helyszínen - már megkezdődött a jegyértékesítés, a VIP-jegyek 18 800 forintba, míg a sima belépők 5990 forintba kerülnek. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz