Amióta eljött az MTK-tól, elég sok kritikát kapott. Legutóbb volt játékosa, az ukrán Jurij Kolomojec azt mondta, hogy gyenge edzéseket tartott és a foglalkozások után senki nem végezhetett plusz munkát.
Érthetetlen számomra a nyilatkozata – kezdte Tamási a csakfoci.hu-nak. – Nálunk is volt erőnléti edző, mértük a játékosok mutatóit és ezekhez a számokhoz igazítottuk az edzéstervet. Minden egyes alkalommal erősítő programmal kezdtünk, bárki kondizhatott az edzések előtt és után is. Mivel felnőtt emberekként kezeltük a játékosokat, a foglalkozást követően természetesen mindenki végezhetett még külön munkát, ahogy Jurij többször is megtette. Ezen kívül több alkalommal részt vett a fiatal játékosainknak tartott plusz technikai foglalkozáson. Azért is furcsa Kolomojec nyilatkozata, mert alapembernek hoztuk, gólokat vártunk tőle, ehhez képest összesen kétszer volt eredményes, nem váltotta be tehát a hozzá fűzött reményeket.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke is kritizálta a csapatot.  A Sándor Károly Akadémia kapcsán pedig az utánpótlás csapatoknál a bajnoki címek elmaradását kifogásolta.
– A három akadémiai korosztály elmúlt két évében a hat bajnoki címből hármat szereztünk, de ez abszolút nem számít. Sokkal fontosabb, hogy a nálunk nevelkedő játékosokból milyen felnőtt labdarúgó válik. Az NB I-es és az NB III-as csapatunkban összesen 11 ifista szerepelt az előző bajnokságban. A harmadosztályban a negyedik helyen végeztünk, tele ifistákkal, ami az NB I-es együttesek második csapatai közül a legjobb eredmény. Az elmúlt években több akadémista is beépült a felnőtt gárdába, elég, ha csak Vogyicskát, Katonát, Korozmánt, Gerát vagy Bakit említem. Nem mellékesen az NB I idei gólkirálya Eppel Márton is Agárdon nevelkedett, arról pedig már nem is beszélve, hogy a tavalyi Eb-keretben öt MTK-játékos és négy akadémista volt.

Akkor marad továbbra is a Sándor Károly Akadémia irányítása?
– Nem. Közös megegyezéssel szerződést bontunk, elválnak az útjaink. Nagyon szép 12 évet töltöttem Agárdon, köszönök mindent, korrekt vezetőket ismertem meg, tehetséges játékosokkal és nagyszerű stábbal dolgozhattam együtt. Egyelőre nem tudom, mi lesz velem, természetesen szeretnék a jövőben is a magyar futballban dolgozni.