Mint arról beszámoltunk, három nappal ezelőtt mondhatni megdöbbentő edzőváltásra került sor Zalaegerszegen, hiszen Nagy Tamásnak azután kellett távoznia, hogy csapatával 7 forduló alatt 14 pontot szerezve a harmadik helyen állt az NB II-ben, ráadásul a múlt hétvégén is győzni tudott.

Végh Gábor klubtulajdonos “az eredményességgel általánosságban elégedett volt”, viszont “nem látta azt a kezdeményező, domináns játékstílust, mely garanciát jelenthet a hőn áhított feljutásra” – indokoltak akkor a zalaiak. Maga Nagy Tamás “megrendítőnek” nevezte, hogy szerződést bontottak vele.

Megszólalt a ZTE kirúgott edzője: “Azt hittem, jó úton járok, ez megrendítő”

Az eddigi szakvezető távozásakor már tudni lehetett, hogy a dunaújvárosi Dobos Barna (a képen balra) lehet az utód, az NB III-as gárdával a napokban szakít tréner érkezését nemrég be is jelentette a ZTE. Érdekes, hogy a hivatalos közlemény előtt, már a szerdai edzésen is az új edző irányított. Dobos megbízása egyelőre a nyárig szól.

Megkerestek azzal a feladattal, hogy szeretnék, hogy a ZTE FC ismét az élvonalba kerüljön, ami már egy olyan kihívás volt számomra is, amin nem sokat kellett gondolkodnom, és elvállaltam – mondta az új szakvezető a zaol.hu-nak.

Első feladatom, hogy testközelből is megismerjem a csapatot és felmérjem a játékosok fizikális és mentális állapotát, valamint minél előbb megtaláljam a legideálisabb felállási formát, ahol a legjobban tudnak teljesíteni. Megnéztem a ZTE eddigi meccseit, kezd kialakulni a fejemben pár elképzelés, amit a napi munka során fogunk begyakorolni – tette hozzá.

Dobos a Baracs SE csapatánál kezdte edzői munkáját 2002-ben. 2005-től 2012-ig utánpótlás-edzőként dolgozott a Dunaújváros, majd a Videoton és a Puskás Akadémia korosztályos csapatainál. 2012-ben vette át a Dunaújváros NB III-as felnőtt csapatát, amellyel megnyerte a bajnokságot és egyből feljutott az NB II-be. A következő szezonban újra bravúrt hajtott végre csapatával, másodikként végezve visszavezette a Dunaújvárost az NB I-be.

A gazdasági nehézségek miatt azonban a csapat visszaesett a harmadosztályba, ahol tavaly negyedik helyen végeztek, idén pedig 5 forduló után, holtversenyben a második helyen állnak.

A ZTE tulajdonosa az edzőváltásról:

Megszólalt a ZTE tulajdonosa: “A gyalázkodás ismét elindult, ötödször is elmondom, miért küldtem el az edzőt”