A Pécsi Mecsek Futball Club új stadionjának építéséről még szeptemberben született döntés. Ehhez az elképzeléshez a Honvéd stadionja, a Bozsik Aréna szolgáltatta volna az alapot.

A december 24-én megjelent Magyar Közlönyben azonban az olvasható, hogy a kormány visszavonta a PMFC új stadionjának előkészítéséről és megvalósításáról szóló kormányhatározatot – írja az epiteszforum.hu A pécsiek körében egyébként nem aratott egyértelmű sikert a stadion építésének gondolata, egy korábbi online szavazás alkalmával a többség a munkálatok ellen szavazott.

György Tamás, a PMFC tulajdonosa októberben még arról beszélt honlapunknak, hogy 2-3 év múlva lehet új stadionja a Pécsnek.

– Meghatározó lépés lesz, ha jövőre elindul a Dárdai Akadémia, 2-3 éven belül pedig elkészül az új stadionunk. Szeretném, ha szinkronban valósulna meg az új stadion, a szervezeti struktúra megfelelő működése és a csapat feljutása az NB I-be

Mint ahogy a PMFC ügyvezető igazgatójával, Kránicz Ákossal a pecsma.hu által készített interjúból kiderült még szeptemberben, a tervezett létesítmény nem csak sport célokat szolgált volna.

– A saját elképzelésemet tudom megfogalmazni, amely szerint egyfajta szolgáltatóházként kell funkcionálnia, ahol a meccsek mellett helyet kaphatnak céges tréningek, bulik, akár koncertek is.

A PMFC jelenleg a 10. helyen áll az NB II-ben.