Hétfő este a másodosztályban szereplő ETO FC Győr a hivatalos oldalán jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak Boér Gábor vezetőedzővel, valamint távozott Makra Zsolt asszisztensedző is.

A szakítás időzítése igen furcsára sikeredett, hiszen Boér Gábor vezetésével az ETO a 6. helyen áll a Merkantil Bank NB II tabelláján, egyetlen pontnyira a dobogótól és mindössze hat ponttal lemaradva a már feljutó pozícióban álló Budafoktól. Ráadásul a zöld-fehérek utóbbi két bajnokijukat megnyerték, utóbbi három – egy hét alatt lejátszott – meccsükön pedig veretlenek maradtak. Boér csapata előbb egy 94. percben kapott góllal vesztett két pontot idegenben Békéscsabán, majd a listavezető MTK közel négyhónapos veretlenségi sorozatát szakította meg (2-1), végül a tavasszal még NB I-es Haladást is felülmúlta az ETO vasárnap.

Egy hét alatt három mérkőzés, két győzelem, egy döntetlen majd edzőváltás. Meglehetősen bizarr forgatókönyv.

Egy jó helyzetben lévő csapatról és egy sikeres edzőről van tehát szó (az ETO egyértelműen harcban van a feljutásért, a negyedik legkevesebb gólt kapta, és a második legkevesebb vereséget szenvedte el, azaz csak a listavezető MTK-nak van a Boér-csapatnál kevesebb veresége), így ez a váltás ilyen előzmények után váratlan és érthetetlen.

Az okokat egyelőre csak találgatni lehet, mert a felek nem nyilatkoznak, de úgy tudjuk, a döntés mögött az áll, hogy a vezetők nem biztosították az előzetesen megígért feltételeket a vezetőedzőnek, Boér Gábor ezért úgy döntött, nem folytatja tovább a munkát az ETO-nál.