A csakfoci.hu január közepén elsőként jelezte, az NB II-ben 3. helyen álló Gyirmót támadója, Szarka Ákos közel áll ahhoz, hogy egy ázsiai csapathoz szerződjön. A 29 éves csatár távozását a gyirmótiak csütörtökön a hivatalos honlapjukon is belejelentették.

Szarka a dél-koreai másodosztályban szereplő Suwon FC együttesével egy plusz egy éves szerződést írt alá.

A játékos megszerzését elősegítette, hogy kontraktusa idén nyáron lejárt volna, így amennyiben a gyirmóti klub pénzt szeretett volna látni az eladásából, a téli átigazolási szezonban értékesíteniük kellett a korábban Dunaszerdahelyen is megforduló támadót. Korábban a lengyel élvonalból is volt megkeresése, de végül az ázsiai lehetőség mellett döntött.

Szarka pályafutása egészét tekintve 222 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 59 alkalommal volt eredményes, valamint 22 gólpasszt is kiosztott a társaknak.

A Gyirmótot 2018 nyara óta erősítő Szarka korábban Diósgyőrben, Dunaszerdahelyen, Pozsonyligetfalun és a pozsonyi Slovannál is futballozott, az NB II 2018/19-es kiírásában 19 góljával a bajnokság második legeredményesebb játékosa volt, míg a most futó szezonban 18 fellépésén 4 gól és 2 gólpassz szerepel a neve mellett.

Megvan az utódja

A másodosztályú klub múlt héten csütörtökön jelentette be, hogy két és fél éves szerződést kötött a szombathelyi kötődésű csatárral, Varga Barnabással, aki legutóbb az osztrák másodosztályú SV Lafnitz csapatát erősítette.

Az NB I kiesőjelöltje bemutatta a téli szerzeményét, Nikolics egyre közelebb az új csapatához – hazai átigazolási hírek