Az NB II 5. fordulójának zárómérkőzésén az egyaránt veretlen Szolnoki MÁV FC és a Diósgyőri VTK csapott össze a Tiszaligeti Stadionban.

A Szolnok már az első percektől aktívabban játszott, Pósernek Lakatos erős középre adásánál és Kurdics felperdülő kísérleténél is játékba kellett avatkoznia, míg a túloldalon csak Horváth Zoltán fejjátéka okozott gondot a hazaiaknak. A 34. percben nagyon közel került a gólhoz a Szolnok, Tisza csúsztatása után Sipos eltolta a kapus mellett a labdát, de csak az oldalhálót találta el. A félidő előtt aztán csak összejött a vezető találat Csábi József együttesének, ekkor Tömösvári passza után Sipos lőtt a jobb alsóba 10 méterről.

A fordulás után sem igazán változott a játék képe, ennek pedig hamar meg is lett az eredménye: az 54. percben Sipos szabadrúgását követően Tisza fejelt a bal sarokba 11 méterről – már kettővel vezetett a Szolnok.

Tilos passzolni a magyar foci egyik legsokoldalúbb szereplőjével: “A kiesésért én vagyok a legfőbb felelős” – Benczés Miklós a Diósgyőr kudarcáról, az új tulajról és Kleinheisler megmentéséről

Ezt követően próbált magasabb fokozatba kapcsolni a Diósgyőr, de hiába alakított ki mezőnyfölényt, nehezen tudott veszélyt teremteni a szolnoki kapu előtt. Pontrúgások után Zsemlye és Jurák is közel járt a szépítéshez, de a szolnoki kontrák után Rokszin is majdnem gólt lőtt.

Összességében megérdemelten szerezte meg a három pontot a magabiztosan játszó és több lehetőséget kidolgozó Szolnok, így már nem veretlen a Diósgyőr a másodosztályban.

NB II, 5. forduló

Szolnoki MÁV FC–Diósgyőri VTK 2-0 (Sipos Z. 40., Tisza K. 54.)

vasárnap játszották:
Békéscsaba 1912 Előre-Szentlőrinc 1-1 (0-0)
WKW ETO FC Győr-Soroksár SC 2-2 (1-1)
Pécsi MFC-FC Ajka 2-0 (1-0)
Kecskeméti TE Hufbau-Aqvital FC Csákvár 2-0 (1-0)
BFC Siófok-Vasas FC 2-2 (1-1)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Tiszakécskei LC 1-1 (0-1)
III. Kerületi TVE-Szombathelyi Haladás 0-0
Nyíregyháza Spartacus FC-Budaörsi SC 3-1 (2-0)
Budafoki MTE-Dorogi FC 2-0 (1-0)

Standings provided by SofaScore LiveScore