Vasárnap este nemcsak a Pécs elleni bajnoki találkozó miatt volt élet az ETO FC háza táján, a háttérben ugyanis tárgyalások zajlottak egy átigazolási ügyben, amelynek lezárultával egy szenzációs bejelentésről adott hírt hétfő este a győri klub:

Kerkez Milos az AC Milan labdarúgója lett.

A magyar és szerb állampolgársággal is rendelkező Kerkez szülővárosában, a Szabadkához közeli vajdasági településen, Újverbászon ismerkedett meg a futball alapjaival, majd az akkor első osztályú Hajduk Kula csapatához került, ahol 14 éves koráig nevelkedett. Ezután a Rapid Wien együttesénél vett részt próbajátékon, ahol végül meg is felelt, de ott nem sok időt töltött el, s végül édesapja ajánlására, két esztendeje, a győri Fehér Miklós Akadémiához került.

A szerződtetés további érdekessége az is, hogy a fiatal győri balhátvédet nem akárki nézte ki, s kívánta mindenáron szerződtetni, mint a világ valaha élt egyik legjobb balhátvédje, az ötszörös BL-győztes, világbajnoki ezüstérmes, 126-szoros olasz válogatott, az AC Milan jelenlegi sportigazgatója, Paolo Maldini – írja az eto.hu.

– A győri edzőimnek, főként Stark Péternek és Csató Sándornak nagyon köszönöm, hogy eddig terelgették a pályafutásomat, hogy megtalálták számomra azt a posztot, ahol a legtöbbre vihetem – mondta a 17 esztendős Kerkez Milos. – Az ETO-nál nemcsak jobb futballista lettem, de a fejem is benőtt, s ezt úgy gondolom, főként annak az időszaknak köszönhetem, amikor a vírus alatt, a hotelben több héten keresztül együtt lehettem a felnőtt csapattal, Priskin Tamáséktól nagyon sokat tanultam szakmailag és emberileg egyaránt. Kijelenthetem, az ETO-család lett a második családom, soha nem fogom elfelejteni, amit itt kaptam!

A védelem és a középpálya bal oldalán is bevethető Kerkez összesen 16 NB II-es mérkőzésen valamint két Magyar Kupa-találkozón lépett pályára az ETO-ban, ezeken két gólpasszt adott a Transfermarkt statisztikái szerint.