Ibrahima Sidibe a 2019-2020-as szezonban alapember volt a DEAC NB III-as csapatában, majd a feljutás után a másodosztályban érvényes szabály miatt (csak magyar játékosokat lehet szerepeltetni, amelyik klub ezt nem tartja be, elesik a központi bevételektől) nem léphetett pályára, ám rendszeresen edzett – írj a deac.hu.

Hosszú várakozás után Sidibe ma délelőtt végre letehette a magyar állampolgársági esküt. A jeles alkalom után a Dóczy utcai Sportcampuson a DEAC vezetősége és a labdarúgócsapat tagjai egy Sidibe feliratú magyar válogatott mezt adtak ajándékba a játékosnak.

Sidibe 2005-ben érkezett hazánkba, ekkor igazolta le a DVSC, ahol hamar közönségkedvenc lett. Nem csoda, hiszen első Debrecenben töltött idényében 15 találattal rögtön házi gólkirály lett, a következő szezonban már 17 gólt lőtt. Ebben az időszakban kétszer meghívták a szenegáli válogatottba is.

Később a belga bajnokságban – Lukaku mögött – második lett a góllövőlistán 15 találattal, érdekesség, hogy mögötte a korábban szintén Debrecenben futballozott Kouemaha végzett, aki akkor a Brugge játékosa volt.

Fotó: dvsc.hu

Sidibe a DVSC-vel kétszeres magyar bajnok, egyszeres Magyar Kupa-, valamint háromszoros Szuperkupa-győztes.

A közel két méter magas csatár nemcsak teljesítményével, hanem szerénységével és intelligenciájával vívta ki magának a drukkerek elismerését. Sokszor bebizonyította, bárhol lehet rá számítani, még védőként is megállta a helyét, ha úgy hozta a helyzet.

Magyar feleségével évek óta élnek boldog házasságban. Két gyermek, egy kislány és egy kisfiú apukája.

Egy tipikus Sidibe-mozdulat, melynek vége egy látványos találat az Újpest ellen: