A koronavírus-járvány okozta nehéz szociális és gazdasági helyzet leküzdéséhez próbálnak hozzájárulni a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es csapatának játékosai, edzői és vezetői, akik saját fizetésüknek egy részét ajánlották fel a nehézséggel küzdők megsegítésére.

1 millió forintot ajánlottak fel a szegedi, fogyatékossággal élő gyermekekkel, fiatalokkal foglalkozó GEMMA Központnak, hogy száz családnak és magának az iskolának fertőtlenítő- és tisztítószereket vásároljanak

És további 1 millió forintot a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitásznak, az összeget pedig tartós élelmiszerek megvásárlására és védőfelszerelések beszerzésére fordítják, így segítve a járvány okozta nehézséggel küzdő hátrányos helyzetű családokon és idős rászorulókon.

Nagyon örülök, hogy ilyen csapatban játszhatok, ahol ennyi jószívű és segítőkész ember van! Amint láttuk, hogy súlyosabb dolgokkal fogunk szembe nézni, mint elsőre reméltük, azonnal beszéltünk róla, hogy hogyan tudnánk segíteni. A vezetőséggel és a stábbal karöltve a játékosok egyből gyűjtésbe kezdtek. Mi a frontvonalban nem tudunk segíteni, de reméljük, ilyen módon igen! – mondta a szegediek csapatkapitánya, Germán Tamás a felajánlás kapcsán.

Koronavírus: BL-meccs robbantotta be a járványt Liverpoolban – minden hír itt!