Közel egy év elteltével lőtt újra gólt bajnoki mérkőzésen a Siófok 29 éves támadója, Gaál Bálint, aki vasárnap este a Vasas kapuját vette be a 2-0-ra megnyert NB II-es találkozón – ezt megelőzően még a Szombathelyi Haladás játékosaként volt eredményes 2019. szeptember 29-én.

Zsinórban harmadik hazai győzelmükkel így a Balaton-partiak a 12. helyre léptek a tabellán – ugyanannyi ponttal, de jobb különbséggel állnak, mint a közvetlenül mögöttük lévő Vasas -, a lefújást követően pedig a remek formába lendülő Gaál a saját helyzetéről és céljairól is beszélt az M4 Sportnak adott interjújában.

– Nagyon hiányzott ez az érzés, sajnos az előző egy évem elég hánytatottra sikerült. Abban bízom, hogy itt újra megtalálom önmagam, ezen dolgozok nap mint nap. Úgy gondolom, ez a gól jelenthet egy fordulópontot, biztosan felszakad egy gát. Jól kell játszanom, rugdosni kell a gólokat, aztán vissza fog térni a régi önmagam. Az első számú indok, amiért a Siófokot választottam, az az edző személye volt. Reálisan kell látni a dolgokat, jó korban vagyok, de kell egy kis szerencse is ahhoz, hogy újra az NB I-ben játsszak – válaszolta Gaál.

A 29 éves játékos korábban másfél évet húzott le Angyalföldön, így a riporternőtől azt a kérdést is megkapta, hogy mennyire lepte meg a volt csapata súlytalansága.

– Azt vettem észre, hogy nem funkcionálnak jól csapatként, jó futballisták, topjátékosok alkotják a keretet NB II-es szinten. Idő kell nekik, hogy összeszokjanak és nem ártana, ha kevesebben lennének a keretben – zárta nyilatkozatát a Siófok támadója.