Mennyire voltál kapós edző az elmúlt hónapokban?
– Felröppent a nevem több helyen is, de megkeresés nem volt. Legutóbb a Békéscsabával hoztak össze, de az sem volt komoly – kezdte Kondás Elemér a csakfoci.hu-nak.
Az NB I-ből is volt érdeklődés?
– Az NB I-ből nem, csak a másodosztályból.
A Kisvárda jelenleg öt ponttal van lemaradva a feljutást jelentő második helytől. Ledolgozható a hátrány?
– Nagyon kiegyenlített a mezőny, a Kisvárdának erős kerete van, egyértelműen le lehet dolgozni ezt a hátrányt.  Színvonalas a másodosztály, mivel az NB I 12-es létszáma miatt sok jó játékos, akár még válogatottak is, az NB II-be szorultak.

 

Kétszeres bajnok és kupagyőztes edzőként nem lenne degradáló az NB II-ben dolgozni?
– Miért lenne? Szeretem a labdarúgást, az NB I-ben foglaltak a kispadok, nagyon szívesen dolgozom az NB II-ben is, ott segítek, ahol szükség van rám.
Valószínűleg olyan szempontból is figyeled leendőbeli csapatod, hogy milyen posztokon lesz szükség erősítésekre. Mik az elképzeléseid?
– Mindenképp szeretnénk erősíteni, de nem mindegy, hogy melyik osztályban szerepelünk majd nyártól. Az NB II-ben ugye nem lehetnek légiósok és kötelező fiatalok szerepeltetése, míg az NB I-ben csak ajánlott.
Nemrég tértél vissza a debreceni utánpótlásba. Megtartod ezt az állásodat a kisvárdai munkád mellett?
– Nem. Herczeg András hívott, hogy segítsek, mert nem a legjobb a helyzet az utánpótlásban. Nagyon szívesen mentem, de csak nyárig maradok. A kisvárdai feladat teljes embert igényel.
– Mi a véleményed a Debrecen felnőtt csapatának szereplésről?
– Nem hiszem, hogy illendő lenne erről nekem beszélni, eddig sem mondtam semmit és a jövőben sem szeretnék, nem az én feladatom.