Közel három hónapja nem lépett pályára a bajnokságban Mursits Roland, az NB II-ben szereplő Dorogi FC 29 esztendős kapusa. A távollétéről klubja csak annyit közölt a hivatalos felületein, betegséggel küszködik, azonban a korábbi U21-es válogatott játékos a közösségi oldalán vasárnap rossz hírrel szolgált: elkapta a koronavírust, amelynek szövődményeként kétoldali tüdőgyulladással küzd.

A csakfoci.hu megkereste a korábban többek között az NB I-es Békéscsaba és Haladás színeiben is megforduló futballistát, aki következőket mondta állapotát illetően.

Novemberben megsérültem, először nem tűnt súlyosnak, de nem szűnt meg a fájdalom. Később kiderült, eltört a csuklómban a sajkacsontom, így sérülten játszottam decemberben, a januárt már rehabilitációval kezdtem. Ötletem sincs, hogyan kaphattam el a koronavírust – kezdte a csakfoci.hu-nak Mursits Roland, majd szót ejtett a COVID-fertőzés lefolyásáról, tüneteiről – Eleinte még semmi különös nem volt, majd szépen lassan egyre jobban ment fel a lázam, volt, amikor 39 fokra is felszökött és több napon keresztül nem akart lemenni. Ekkor már köhögtem és fájt nagyon a torkom, de mégsem a láz volt a legrosszabb, hanem az, hogy nehezen kaptam levegőt. 

Nem egyszer volt olyan, amikor ki kellett menekülnöm az erkélyre, hogy kapjak rendesen levegőt.

Ekkor döntöttünk úgy a csapatorvossal, bemegyek a kórházba komolyabb kivizsgálásra. A feleségem nyolc hónapos terhes, ha bent tartanak, egyedül lett volna itthon a másfél éves kislányunkkal. Emiatt családi szinten nagy volt az ijedtség.

Mursits elmondta, estébe nyúlóan megvizsgálták, ekkor derült ki, kétoldali tüdőgyulladása van.

A pulzusom és a laboreredményem nagyjából rendben volt, egyedül a CT-vizsgálat mutatta ki: kétoldali tüdőgyulladást kaptam. Alapbetegségem nincs, így aznap este hazaengedtek. Kaptam szteroidot és hormontartalmú gyógyszert is. Ezek hatására a lázam lement, csillapodott a köhögésem is. 3-4 napja jobban vagyok, nincs lázam, alig köhögök. Még fáradékony vagyok, de szerencsére napról napra jobb a helyzet.

A dorogiak kapusának legjobb esetben két hét hétig még otthon kell maradnia, csak ezután jelentkezhet ismét a csapatorvosnál. Amennyiben a rá váró alapos kivizsgálások során mindent rendben találnak nála, fokozatosan bekapcsolódhat a csapatszintű edzésekbe.

Az orvosok szerint valószínűleg 7-10 nap hátra van még a teljes gyógyulásig. Amennyi rosszat hallani a koronavírusról, a rengeteg súlyos betegről, azt kell mondjam, szerencsésen megúsztam – zárta szavait Mursits Roland, aki egy darabig biztosan nem gyarapítja az NB II-es meccseinek számát.

LENKÓ PATRIK

A pályán esett össze a koronavírusos magyar focista – megúszta, de mikor történik tragédia a megyei futballban?