A Pécs a negyedik Kecskemét csapatát látta vendégül a Merkantil Bank Liga 29. fordulójának hétfői zárómérkőzésén.

I. félidő

A mérkőzés első helyzete a vendégek előtt adódott. Szabó ugratta ki Lukácsot, aki a kifutó Helesfayba lőtte a labdát, a pécsiek hálóőre jó ütemben mozdult ki.

A 25. percben Geiger 18-19 méterről jobbal tekert a kapura, próbálkozása be is akadt volna a bal felső sarokba, de Varga hatalmas bravúrral hárított.

A félidő lefújása előtt néhány perccel Adamcsek lövése kijött a kapusról, a kipattanót pedig Bíró pofozta be Varga kapujába, azonban a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot, így a szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok.

II. félidő

A második félidő első fele nem hozott nagy helyzetet, majd a 66. percben Lukácsot ugratták ki, aki azonban nem tudta ellőni a labdát Helesfay mellett.

Pár perccel később egy beadás után Szalai tudott néhány méterről lőni, de Helesfay ezúttal is a helyén volt és fölé ütötte a labdát.

A 85. percben még Vargának kellett résen lenni, de Hegedűs szabadrúgását magabiztosan fogta. Az eredmény ezután nem változott, nem született gól a Pécs-Kecskemét találkozón.

Az iksz után mindkét csapat megőrizte helyét a tabellán, a Pécs továbbra nyolcadik, míg a KTE egy pontra megközelítette a harmadik Szeged együttesét, viszont tovább nőtt a hátránya a második DVTK és az első Vasashoz képest.

Merkantil Bank Liga, 29. forduló

Pécsi MFC-Kecskeméti TE 0-0

Pécs: Helesfay – Króner, Sági, Rácz, Dávid (Zsemlye, 61.) – Geiger (Kónya, 61.), Nikitscher, Futó, Katona – Adamcsek (Hegedűs, a szünetben), Bíró (Tihanyi, 76.)

(cserék: Bukrán, Grabant, Hegedűs, Károly B., Kónya, Kövesdi, Marques-Airos, Preklet, Svedyuk, Tihanyi, Zsemlye)

KTE: Varga B. – Buna (Győri, B., 79.), Szabó A., Rjasko, Szalai G., Grünvald (Hadaró, 74.)– Nagy K., Vágó, Szuhodovszki (Szabó L., 90.) – Tóth B., Lukács D.

(cserék: Kersák, Gál, Győri Á., Hadaró, Paudits, Szabó L., Szökrönyös, Tóth D., Győri B.)