9 forduló után 6 ponttal az utolsó helyen áll az újonc Kaposvár az OTP Bank Ligában. A somogyiak élére adminisztratív okokból kinevezett Disztl László szombaton a Kisvárda ellen 2-0-ra elveszített mérkőzés után sajtótájékoztatóján nehezményezte, hogy a játékvezető továbbengedte a játékot a második gól előtt, noha korábban már a sípjába fújt.

A szakember az M4 Sportnak adott nyilatkozatában továbbment: vélekedése szerint a Kaposvárnak már mérkőzések óta hátrányos megkülönböztetéssel kell dacolnia.

– Ez a csapat nem kapja meg a kellő tiszteletet. – kezdte Disztl. – Sem a játékvezetőktől, sem a médiától. Ez a csapat mindent megtesz, küzd, hajt, de meccsek sora áll mögöttünk, ahol szabálytalan gólokat megadnak, szabályos gólokat visszavonnak, tizenegyeseket nem kapunk meg. Olyan megnyilvánulásokat látunk a játékvezetőktől a kispad felé, ami azt gondolom, nem megengedhető. Úgy érezzük, hogy nem csak egy mérkőzésről van szó, meccsek óta hátrányunkra befolyásolja az eredményt.

Mindenben hajtunk, mindenben küzdünk, de olyan dolgokat elvesznek tőlünk, ami egy kis csapatnak még jobban fáj. Ezek a gólok, a pontok, amiket mi nem kapunk meg.

Az edző hozzátette, ennek fényében a Kisvárda elleni mérkőzést nem is szeretné értékelni, csupán a tendenciákra próbált rávilágítani.