Szerdán a csakfoci.hu számolt be róla először, hogy Rajczi Péter távozik az NB I-be feljutó Kaposvár csapatától.

A 11-szeres válogatott támadó most az okokról is beszélt.

– Méltatlannak éreztem a körülöttem kialakult helyzetet, ami már több, mint egy hónapja húzódott. Ajánlottak ugyan szerződéshosszabbítást, de ezt nem tudtam elfogadni, hiába szeretem a klubot. Úgy éreztem magam, mintha egy marék Maripent (nagy és keserű tabletta – a szerk.) kellett volna bevennem víz nélkül, amit nem tudok lenyelni. Hozzá kell tennem, hogy a fizetéssel soha nem csúsztak, de a menedzsment sehol sincs a többi NB I-es csapathoz képest. Hiába van tulajdonosa a klubnak, gazdája nincs – mondta Rajczi a sonline.hu-nak.

Úgy érzem, hogy Trabanttal versenyzünk a Ferrarik ellen. Nem kell szégyellni, hogy nekünk csak Trabantunk van, azt kell fejleszteni és majd mindenki veregeti a vállunkat, ha sikerült.

A 38 éves játékos az NB III-as III. kerületi TVE-nél folytatja pályafutását.

– A klubnál jó infrastrukturális körülmények vannak, jobbak, mint Kaposváron. A csapatot jó játékosok alkotják, fiatal, ambiciózus a szakmai stáb, a cél pedig a feljutás. Ráadásul a családom Budapesten él, így több időt tudok velük tölteni, főként a három hónapos kisfiammal. Pályafutásom befejezése után is a labdarúgásban szeretnék maradni, mint sportvezető. Befejeztem az MLSZ sportigazgatói képzését, a Testnevelési Egyetem pedig már csak a szakdolgozat és az államvizsga van hátra. Volt arról szó, hogy szerepet vállalok a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiánál, de konkrétumot nem tudtak mondani, a III. Kerültnél felajánlott lehetőségemet viszont már nem tudtam tovább húzni, pedig lenne mit tenni az akadémiánál…

Az Újpest korábbi gólkirálya nem lesz öt év után újra NB I-es – meglepő helyen folytatja